Klimatet på Mauritius

Mauritius har ett tropiskt maritimt klimat med varma våta somrar och svala torra vintrar och mycket solsken.

Klimatet på Mauritius är idealiskt för turister eftersom det är liten variation i temperaturer mellan de varmaste och de kallaste månaderna och vädret förblir varmt, vackert och soligt under hela året.

Om vi ​​tittar på klimatdata för Port. Louis, till exempel, får vi reda på att januari är den varmaste månaden med en högsta temperatur på 86 F (30 C) och en lägsta temperatur på 74 F (23 C) medan juli är den svalaste med en högsta på 75 F (24 C) och en lägsta temperatur på 63 F (17 C). Det finns därför inga extrema temperaturer och klimatet är ganska jämnt.

Den totala årliga nederbörden i Port Louis, Mauritius är 50 tum (1270 mm), av vilka 68 procent eller 34 tum (864 mm) faller under sommarmånaderna från november till april och endast 32 procent eller 16 tum (406 tum). mm) faller under vintermånaderna från maj till september. Mars är den regnigaste månaden på året med 8,7 tum (220 mm) nederbörd och september den torraste med 1,4 tum (35 mm) nederbörd. Den relativa luftfuktigheten varierar från högst 72 procent i mars till lägst 57 procent i oktober.

I ett nötskal upplever därför Mauritius inga extrema temperaturer och klimatet förblir varmt och soligt under hela året vilket är idealiskt för turister och semesterfirare.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar