Kottayam är systerlänet i Kochi

Kottayam är ett framstående kommersiellt centrum med palmkantade bakvatten på den västra gränsen och de vackra västra Ghats som pryder öster.

Kochi flygplats är den närmaste flygplatsen till Kottayam, som ligger på ett avstånd av 76 km. Om du tar tågsträckan ligger järnvägsstationen bara 2 km från den centrala staden. Vi föredrog dock vägbanan. Det finns ett antal bussar tillgängliga i de baser som turister väljer. Eftersom vi skulle åka från själva staden Kochi var det det bästa alternativet. Du kan också ta bakvattenfärjan som trafikerar från Kochi till Alappuzha och vice versa. Färjan måste stiga ombord från Kodamatha-bryggan som ligger 3 km från järnvägsstationen.

Vår KTDC-guide tog oss till Thirunakkara Shiva-templet för att börja turnén med. Templets danssal var det bästa av vad vi såg över hela Kerala. Väggmålningarna är också utsökta och vi ägnade timmar åt att ”begrunda och undra” över konsten. Huvudfestivalen, Phalguna Utsav, firas i mach varje år.

Därefter stannade vi till vid St. Mary’s Church (Valipally). Byggnaden tros ha byggts år 1515 e.Kr. och den är känd för det persiska korset och Phalvi-inskriptionerna. En kyrka med samma namn i Cheriyapally rymmer utsökta väggmålningar och andra målningar med bibliska teman. Mannanam som ligger 8 km väster om Kottayam är en annan viktig plats för de kristna. St. Joseph-klostret här är relaterat till Fr. Kuriakose Elias av Chavara, som uttalades ”välsignad”.

Därefter vände vi oss mot templen. Det första stället som vi togs till var Vaikom, 40 km från Kottayam. Man kan också åka 29 km från Ernakulum för att nå platsen. Lord Subramanya-templet i Udayanapuram, 3 km norr om Vaikom, är känt för sina sniderier och skrifter och vi visste varför bättre när vi nådde platsen. Varje prick var detaljerad och man kan bara undra hur människorna lyckades göra det med de begränsade verktyg som de hade. Nästa på banan var Thrikkodithanam-templet, 23 km från Kottayam. Det är ett av de fem tempel där Vishnu-idolen som tillbads av Pandavaerna hölls. ”Deepam” är en viktig festival som genomförs här i november månad.

Erumeli, 60 kilometer från Kottayam, är en pilgrimsfärdsort för både hinduer och muslimer. Vi åkte dit för att besöka Dharma Shastha-templet som bor Lord Ayappa och som flockas av pilgrimer året runt.

Kumarakom Bird Sanctuary är det enda stället i Kottayam där du kan njuta av lite natur. En 12 km lång resa från vår huvudbas i Kottayam tog oss till stranden av Vembanad-sjön längs vilken helgedomen har byggts upp. Det var den idealiska platsen för bakvattenkryssningar och vi missade inte chansen. Helgedomen sträcker sig över 14 tunnland. Du kan hyra en båt från KTDC på timbasis för maximalt 10 personer per båt.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar