Kroppsdetoxmetoder

Att ha en renare och friskare kropp ger säkert en person fler möjligheter till ett längre och bättre liv. Genom en helkroppsdetox utsätts en person för eliminering av de skadliga giftiga ämnen man kan få från olika livsmedel, drycker, hudvårdsprodukter och föroreningar. Njurarna, levern, tarmarna, lymfan, lungorna och huden är de platser i kroppen där avgiftningen sker. Genom avgiftning tas också de flesta av de gifter som lagras i kroppsfetterna bort. När populariteten för avgiftning växte, upptäcktes olika metoder för en helkroppsdetox. Vissa kan ha en kroppsdetoxdiet efter ett kroppsdetoxrecept i linje med rigorös träning för dem som vill göra det på billigare sätt eller en kroppsdetoxinpackning.

Här är de typer av kroppsdetoxprogram du kan prova:

Juice fasta

Med själva ordet juice hänvisar denna typ av fasta till att dricka grönsaks- och fruktjuicer för att hjälpa till i avgiftningsprocessen. Här är det viktigt att ta bort viss mat i kosten som rött kött. Egentligen, i juicefasta, bör du inte äta någon fast föda, särskilt kokta sådana och animaliska produkter. Juicefasta resulterar i en dramatisk förlust av kroppsfett som så småningom leder till en ökad ämnesomsättning och en bättre matsmältning, där upptaget av näringsämnen kommer att förbättras utan tvekan.

Ört Detox

Denna typ av kroppsdetox-program kommer i form av pulver, piller eller te. På grund av det stora urvalet av örter som finns överallt, kan du välja fel typ av ört för det organ du vill avgifta, vilket skulle leda till biverkningar. Det är därför det finns specifika typer av örter som är användbara för en viss kroppsdel. Till exempel är maskrosroten och björklöv bra för att rena levern, medan cayenne, salvia och ingefära används för att rengöra njurarna.

Detox bad och bastu

När du svettas, släpper du redan bort de skadliga gifterna i din kropp. Det är därför träning eller fysisk aktivitet är avgörande för att leva ett hälsosamt liv. Men om du inte orkar jogga eller lyfta skivstängerna kan du prova ett detoxbad eller en bastu. I ett detoxbad ska du blötlägga dig i vatten med bakpulver eller havssalt. Du blötlägger i 15-20 minuter och skrubbar huden försiktigt med naturtvål och en naturfiberduk. Vattnets mörker indikerar att du eliminerar toxiner från din kropp.

Tarmrengöring

Att äta fiberrik mat som frukt, grönsaker, fiberrika spannmål eller ha ett skonsamt naturligt laxermedel är sätt att rengöra din tarm. Dessutom, om du övar dig på att äta råa frukter och grönsaker så samlar du på dig enzymer som är potenta och mångsidiga avgiftningsmedel, för att inte tala om vitaminer som naturligt innehåller antioxidanter.

Probiotika

Yoghurt är den bästa källan till vad de kallar de ”goda bakterierna”. Om du vill avgifta så ska du leta efter yoghurt som har bakterierna Lactobacillus acidophilus och Bifido-bakterien. Dessa kommer att försvara din kropp från de ohälsosamma bakterierna, eliminera giftiga kemikalier och fortfarande ge näringsämnen.

Kroppsinpackning detox

Havslera används i en kroppsinpackning detox. Havsleran komprimerar hudens mjuka vävnader när den kommer in i dina porer tills den når de toxiner som finns i huden. När detta händer sker också ompositionering av kroppsfetternas celler, vilket följaktligen hjälper till att eliminera toxiner.

Copyright (c) 2009 John Khu

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar