Kyrenia, norra Cypern – Reseguide

Kyrenia ligger bara en timme från Larnaca och har en lång dramatisk kustlinje, en vacker hamn och en härlig stadskärna. Anläggningen har en fantastisk bergsbakgrund. Semester tillbringade i Kyrenia är avkopplande med massor av kultur och historia till hands.

Kyrenias kustlinje har klippiga vikar och massor av stränder, inklusive Acapulco, Alagadi Turtle, Escape och Sunset Beach. Vattensporter inklusive dykning, parascending, vindsurfing, vattenskidor och vattenskoter är tillgängliga på stränderna här. En resa till Turtle Beach är ett måste. Stranden, som nås genom sanddyner och olivträd, och backas upp av Five Finger Mountains, undviks bäst på en söndag när lokalbefolkningen besöker stranden på sin lediga dag.

Den hästskoformade småbåtshamnen i hamnen domineras av ett 700-talsslott och är förtöjningsplats för lyxyachter, kryssare och lokala fiskebåtar. Det finns ett spännande skeppsvrakmuseum, restauranger och kaféer runt hamnen som lockar många turister. Restaurangerna, tavernorna och barerna runt hamnen är huvudfokus för nattlivet i Kyrenia. Restaurangerna serverar alla olika rätter inklusive lokal och traditionell mat, turkiska rätter, medelhavsmat och internationell mat.

Det finns massor av intressanta platser att besöka när du är på semester i Kyrenia, inklusive ruinerna av Bellapais Abbey som ligger i Five Finger Mountains. Det venetianska slottet som en gång erbjöd skydd för hamnen när det var som högst i handelsperioden är ett måste. Om du letar efter fantastiska dagar med att besöka antika ruiner kommer du inte att bli besviken på Karmi Necropolic, Salamis och Vrysi.

För de mer äventyrliga finns det skärmflygning från höjderna ovanför Karaoglanoglu, vilket gör att du kan se de fantastiska omgivningarna i norra Cypern från luften. Lite mindre äventyrligt är fyrhjuling, ridning och paintball som också erbjuds här.

Kyrenia har typiskt medelhavsväder med varma somrar och milda vintrar. Om du föredrar att vädret är lite svalare så är den bästa tiden att boka din direktsemester till norra Cypern under maj eller oktober, eftersom temperaturer från maj till oktober i genomsnitt når mitten av 20-talet och ofta når så höga som 30C.

För fantastiska semesterresor till Kyrenia när som helst på året finns det alltid fantastiska reseerbjudanden tillgängliga över hela internet.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar