Laguna Phuket för avancerade kunder

Du vet att du åker någonstans speciellt när ditt resortkomplex har en egen lounge på flygplatsen. Laguna Phuket Airport Hospitality Centre på Phuket Airport är tillgängligt för gäster för avkoppling efter eller före flygningen. Och det finns personal till hands för att hjälpa till med ankomst- och avgångsfrågor.

Laguna Phuket ligger på sandstranden Bangtao Beach cirka 30 minuter söder om Phukets internationella flygplats. Stranden sträcker sig cirka 8 km längs Andamansjön, på Phuket Thailands västkust.

Idag är Laguna Phuket förmodligen Asiens främsta semesteranläggning, men när jag först såg området 1982 var det inget annat än ödemark.

Den dramatiska förvandlingen åstadkoms av den visionära ordföranden för Singapores Wah Chang Group. Från en ödemark för plåtgruvor växte det fram 5 hotell av högsta kvalitet och en ”shoppingby” mitt i vackra anlagda trädgårdar och ett nätverk av laguner. Mellan dem har hotellen 30 barer och restauranger och en mängd faciliteter inklusive gym, spelrum, tennis, bågskytte, simbassänger och vattensporter.

I anslutning till resorten finns 18-hålen Laguna Phuket golfklubb Denna par 71-bana drar nytta av det böljande landskapet och lagunerna. Alla Laguna Phuket-gäster får rabatt på greenfee.

Vart och ett av hotellen har ett spa och av allt att döma är Banyan Tree Phuket Spa förmodligen det bästa. När det kommer till utmärkelser brukar jag vara lite cynisk men det måste finnas någon substans när ett hotell, som det här, röstas fram till världens bästa spaanläggning av läsarna av Condé Nast Traveler, Top Spa & Retreat Experience av Arts & Entertainment Television Networks, USA, och ett Top 10 Hotel Spa av tidningen Travel & Leisure. Spaet erbjuder ett brett utbud av behandlingar från kroppsskrubb till ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr. Det finns också gratis yogaklasser (mot avgift för besökare).

Banyan Tree Phuket har till och med en dedikerad spa-poolvilla med en ”flytande säng”-paviljong med king size-säng, en pool i anlagda trädgårdar, ett nedsänkt utomhusbadkar, jacuzzi, ång- och basturum, massagepaviljong och en utomhuspool Thailändsk sala.

Jag måste dock säga att om ett spa är viktigt för dig kan faciliteterna på de andra hotellen inte avfärdas, särskilt eftersom de kommer från samma stamtavla. På Dusit Laguna, Laguna Beach Resort Phuket och Sheraton Grande Laguna hittar du ett Angsana Spa.

Angsana Spa har utvecklats av Banyan Tree Spa och lägger särskild vikt vid användningen av aromaterapi. De erbjuder även kroppsskrubb, hudbehandlingar, ansiktsbehandlingar och en mängd olika massage inklusive thailändska, svenska, hawaiianska, balinesiska, indiska huvuden och varm olja.

Så där har du det. Toppkvalitetshotell med ett brett utbud av faciliteter, en 18-håls golfbana, 8 km sandstrand och ett prisbelönt spa. Alla med enkel tillgång till flyg via Phukets internationella flygplats. Kan du önska dig något mer?

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar