Malta – En snabb reseguide

Det första de flesta turister lägger märke till hos Malta är relikerna från landets rika historia som fortfarande står på gatorna. Det finns många historiska och kulturella platser som turister kan besöka på Malta och nästan alla är lättillgängliga. Det finns många förhistoriska tempel på Malta som sägs ha byggts ett årtusende innan egyptierna byggde pyramiderna. Hypogeum är en underjordisk struktur som användes som katakomber redan 3600 f.Kr. Det finns också Tarxien-templen; det äldsta templet dateras till att ha byggts 3100 f.Kr. Det finns många fler antika platser på Malta, se till att du besöker minst en, annars kan du inte säga att din semester är komplett.

Republiken Malta ligger i södra Europa, i Medelhavet och består av sju öar, vilket gör den till en skärgård. Denna önation har ett varmt klimat; vintrarna är inte lika kalla jämfört med andra länder i Europa och somrarna är varma. Om du planerar att besöka Malta under sommaren, se till att du är redo för torra, varma vindar och förvänta dig inte att regn faller under säsongen. Det finns tillfällen då sirocco kan få Malta att kännas som en ugn och temperaturen kan stiga så högt som 38 grader Celsius.

De språk som talas på Malta är maltesiska och engelska. Engelska är deras andra språk innebär att turister inte kommer att ha några problem med att fråga om vägen om de hamnar vilse på Maltas gator. Den maltesiska ögruppen var en gång en koloni i Storbritannien, vilket förklarar varför landets officiella andraspråk är engelska. Detta är också anledningen till att många engelskspråkiga studenter reser till Malta och olika internationella företag håller toppmöten, konferenser och andra viktiga affärsmöten i denna Medelhavsskärgård.

Den nationella valutan som tidigare användes på Malta var den maltesiska liran. Men när världen gick in i år 2008 blev euron landets främsta valuta. Från och med februari 2008 kommer hotell, butiker och andra anläggningar inte längre att acceptera maltesiska lira. Innan du ger dig ut på gatorna i Malta, se till att du växlar dina fickpengar till euro, annars kommer du att ha problem med att göra någon form av affär under din vistelse.

Enligt World Factbook är cirka 98 procent av befolkningen på Malta romersk-katolska, en av de högsta katolska befolkningsgrupperna i världen. Av denna anledning kan du förvänta dig att se många kyrkor och katedraler utspridda över hela skärgården. Det finns San Lawrenz-kyrkan i Birgu, Gozo-katedralen, St Marija Assuntas rotunda, även känd som Mosta-kupolen och många andra du kanske vill besöka under din vistelse på Malta.

Det huvudsakliga transportsättet på Malta är med buss. Biluthyrning är också möjligt, men det är inte så illa att använda allmänna transportfordon eftersom nästan varje plats på Malta kan nås med buss. Eftersom Malta är en skärgård används även färjor för att ta sig runt, särskilt under sommartid. Om du planerar att hyra en bil, kom ihåg att du kommer att köra enligt brittisk standard, vilket innebär att du kör till vänster och ratten är placerad på höger sida av bilen.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar