Nattfiske efter havskatt – locka trofémal till en matningsfrenzy!

Utrustning du behöver:

  • Båt
  • Båtankare
  • Separat 12v batteri För att driva ljus
  • Nattlampor
  • Nedsänkt belysning
  • Live Bait Keeper
  • Chum bag Rod Holders
  • Tunga betesgjutning eller spinnrigg
  • Insektsmedel

Nattfiske efter havskatt kan vara en mycket givande fisketur. Lita på mig Om du gör det på rätt sätt kommer du att fånga fisk, inte bara kommer du att fånga fisk utan några kommer att vara lunkers! Havskatten äter på natten och är mycket aktiva, och när de hamnar i ett matande frenesi kan fiskeåtgärder vara otroliga! Havskatt attraheras av nedsänkt belysning och har ett mycket starkt luktsinne. Så om du kan hitta deras nattliga tillhåll kan du locka dem till din krok med några enkla metoder som jag kommer att förklara här. Men först måste du vara inställd och förberedd för nattfiske, det är helt annorlunda på natten än på dagen. Saker du tar för givet under dagen, gäller inte på natten.

Båtuppställning för nattfiske

Innan du ens tänker på att nattfiska havskatt måste du ha följande saker: lampor för inuti båten, antingen batteri eller Coleman bränslelyktor med två mantlar. Sätt upp dina lampor så att de fördelar ljuset jämnt inne i båten. Jag fiskar personligen från en 20 fots ponton och jag har 3 halogenbatteridrivna lampor hängda 2 framtill, vänster och höger och en hängande från min baldakin bak. (Jag har använt mina Colemans men de drar till sig en enorm mängd insekter)

Du kommer också att behöva ett sekundärt ljus på din person. Denna lampa används för att rigga om dina fiskespön. Lita på mig, oavsett hur förberedd du är innan din resa kommer du att tappa en del tacklingar, från linjekorsningar, eller hakar, eller fisk som knäpper din lina. (du kan begränsa detta genom att använda tung tackling och se till att din lina är fräsch) Jag använder personligen en led-lampa som klämmer fast i visiret på min kulkeps.

Du kommer också att behöva en lampa för att lysa upp vattenytan. Jag rekommenderar 12v halogenljus som kan riktas utanför båten. Montera den på sidan av din båt, i mitten. Jag använder personligen en justerbar halogen som jag kan fästa i räcket på min ponton. Rikta ljuset i 60 graders vinkel från båt till vatten. Detta kommer att belysa ytan.

Du behöver en nedsänkt ljuskälla. Du frågar dig säkert just nu varför jag behöver nedsänkt belysning? De nedsänkta ljusen kommer att generera planktonvirvlar som kommer att locka till sig betesfiskar. När betesfiskarna börjar skola kommer de stora katterna. locka skolor Nedsänkta belysningsriggar finns i en mängd olika storlekar och former, den jag använder är 36 tum lång, cirka 4 tum i diameter. Centrera det nedsänkta ljuset i belysningsmönstret för ytvattenbelysningen du just ställt upp. Förankra din nedsänkta belysning cirka 12″ från botten, (utan ett ankare kommer de att flyta ovanpå vattnet). Se till att ljuset är helt nedsänkt under vattnet. Jag rekommenderar att du använder en vikt på 5 pund som ankare. Om möjligt, förankra det nedsänkta ljuset cirka 2 till 3 fot från båten.

Du behöver en sekundär strömkälla för det nedsänkta ljuset, vattenbelysningsljuset och för att driva din luftningspump för ditt levande bete eller leva väl.”använd inte båtens strömkälla” Detta kommer att tömma ditt batteri.” vill du fastna på sjön på natten eller hur? Om du tar ett välladdat 12v marinbatteri som din andra källa kommer det att hålla hela natten.

Du behöver alla dina stavar förriggade Om du har riggarna skulle jag sätta upp 3 stavar per person innan jag går på vattnet. Anledningen till att jag föreslår detta är för att det är verklig smärta det ”blanka” Att rigga om på natten. Du kommer att sluta göra det ändå, men om du redan har satta upp reservstavar, använd dem först innan du har värdefull tid för midjan med stavar ur vattnet.

Lokalisera kattens nattliga tillhåll

Det har varit min erfarenhet att de större katterna strövar längs kusten eller bakvattnet på jakt efter mat på natten. Varje vattenkropp kommer att vara annorlunda. Jag rekommenderar starkt att du gör lite forskning om den vattenmassa du tänker nattfiska havskatt på. Vid minimum Skaffa en topografisk karta över området innan du försöker din resa. Dessa kan fås i någon av de lokala betes- och redskapsbutikerna i området. (Jag rekommenderar att du besöker någon av dessa butiker för att få tag på det lokala scoopet ändå, om du gräver tillräckligt djupt kan dessa killar sätta punkt på kartan Var du ska börja fiska. Detta kommer att spara dig mycket tid.)

Locka katterna till din båt.

När du väl har ställt in dina vattenytelampor och dina nedsänkta lampor och redo att köra behöver du inte ens göra nästa steg, du är redo att börja fiska. Den nedsänkta belysningen kommer att få stimmen av betesfisk att komma, men jag tar det steget ett steg längre för om du spelar på havskattens extra känsliga luktsinne kan du driva de stora katterna till ett matvanor! OK, säger du hur?

Svaret är väl genom att introducera ”chumming”. Chumming släpper en klick död fiskdoft och fiskinälv som de små betesfiskarna och havskatten livnär sig på. Det finns många kommersiella chumming-system du kan köpa och de fungerar mycket bra, men jag använder en enkel mycket billig metod som vem som helst kan installera. Först behöver du en nätväska i nylon som du kan stänga tätt. (ett bra exempel är de nätpåsar som du lägger golfbollar i som har en justering av strängstängning) Det här är vad jag använder, fungerar perfekt, väldigt billigt. Skaffa sedan några fryspåsar av bra storlek, 3 borde duga för en natts resa.

Köp sedan cirka 2 dussin stora färnar och skär dem i 1″ till 2″ skivor, se till att du gör detta i en kastrull som inte dränerar all juice. Fyll fryspåsarna bitar och juice tillsammans och låt dem sitta ute i solen hela dagen. Ja det kommer att stinka till himlen i slutet av dagen, men det är vad du vill! Stick nu in fryspåsen i sidan av den nätpåse som kan stängas. Stäng påsen tätt och knyt ett streck längst ner på påsen ca 2 fot lång. Fäst ett ankare på cirka 2 kg för att få väskan till botten. Knyt nu ett streck på toppen av påsen med tillräckligt med blylina för att få påsen på botten. Innan du sänker chum-påsen till botten, ta en isplocka, eller något vasst som kommer att punktera påsen, men inte slita sönder plasten. Slå hål på fryspåsen flera gånger, sänk sedan till botten och fäst den på sidan av båten.

Nu är det dags att fiska! Men innan vi går dit, låt oss återbesöka Din havskattriggar. Det finns många havskattriggar du kan använda, och de fungerar alla i situationer de är designade för. När du fiskar på natten och du har sänkt en belysningsuppsättning, vill du ha din lina cirka 2 fot bort från ljuskällan, ungefärlig på de yttre kanterna av källans stråle.

Du kommer att fiska bara en kort bit från båten, så dina riggar måste ställas upp för att fiska i närheten av båten. Du kan fiska fast lina med en grundläggande havskattkrok och ett litet sänk. Eller använd ett slipbobber-system. Jag föredrar att använda slip bobber-systemet.

Jag använder riggen med enkel krok. Båda riggarna som visas i illustrationen fungerar bra men jag föredrar bara riggen med enkel krok. Jag använder dubbelkrokriggen när jag fiskar efter andra typer av fisk. Jag använder alla tunga, öppna sidor och spinngjutna spö och rullar med 30lb-test. När du får en lunker på din linje vill du att tacklingen ska hantera kampen. Du saknar några mindre katter, men det är väl värt det när du fångar din första 10 pund plus havskatt.

Beten att använda

både kanal och blå havskatt kommer att äta nästan vilken liten fisk som helst som sossar, liten shad eller bluegills både levande eller döda. Jag använder både levande bete och dött ”klippt bete” Jag kommer normalt att sätta upp en stolpe med en liten levande gäl som inte är mer än 3 tum lång. Mina andra stavar kommer att betas med klippt bete, normalt STORA suger 6″ eller längre skurna i 1″ till 2″ bitar.

Bete nu dina riggar, ställ in din båt och gör dig redo för ett spännande nattfiske efter Catfish Trip! När du väl fångar en lunker 10 pund + kommer du att vara fast för livet! Så ha kul och lycka till!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar