Ön Comino

De maltesiska öarna frammanar en känsla av eskapism, men de är ändå närmare hemmet än du kanske tror. Den maltesiska skärgården ligger praktiskt taget i mitten av Medelhavet, söder om den italienska ön Sicilien. Malta ligger bara några timmars flygtid från de flesta europeiska städer på fastlandet och har utmärkta interkontinentala förbindelser. Om Gozo och/eller Comino är din destination går det regelbundna färjor flera gånger om dagen till Gozo och från Gozo till Comino. National Airline Air Malta flyger till mängder av destinationer i hela Europa och, genom sina internationella flygbolagsförbindelser, långt bortom.

På Malta kommer du att utforska 7000 år av historia men ändå leva passionerat i nuet. Du kommer att spänna över årtusenden med en häpnadsväckande mängd saker att upptäcka. Och var du än går ger öarnas landskap och arkitektur en spektakulär bakgrund. Färgerna är slående. Honungsfärgad sten mot den djupaste av medelhavsblått.

De maltesiska öarna har beskrivits som ett enda stort friluftsmuseum. Det som gör dem unika är att så mycket av deras förflutna är synligt idag. Fördjupa dig i öarnas mystiska förhistoria, gå tillbaka i St Pauls fotspår eller se var St Johns riddare försvarade kristenheten.

Men Malta är inget vanligt museum. Här levs livet fullt ut, så ta dig tid för lite levande historia och action. Besök platser där Oscarsbelönta storfilmer filmades eller gå utanför allfartsvägarna in i gamla byar. Förundras över sommarfesternas fyrverkerier och fester och njut av en fullspäckad evenemangskalender året runt.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar