Origin of the Hot Wing

De är kända under många namn och smaker som Buffalo wings, chicken wings, hot wings eller wings. Buffalo wings är uppkallade efter deras ursprungsstad, Buffalo, New York. Det finns motstridiga historier om vem som faktiskt upptäckte kombinationen av vingar och varm sås och händelserna som ledde fram till upptäckten. Vad vi vet är att det inte finns något bättre än en bra sats heta vingar. Det perfekta receptet är svårt att hitta och det är inte så enkelt som att köpa lite BBQ-sås, grilla några kycklingvingar och kombinera de två. Vad de flesta heta vingälskare letar efter är såsen som kommer att tysta en folkmassa; vingsås så god att ingen kan få fram ett ord eftersom de konsumeras med en smak som är obeskrivlig.

Hot wings är kycklingvingsektioner (kallade vingar eller ”flats”) och vingdrummettes som ibland friteras och sedan beläggs med sås. Den traditionella såsen i buffelstil består av vinägerbaserad cayennepepparsås och smör. Denna typ av sås och beredning har lagts till många olika typer av kycklingrätter som kycklingfingrar, kycklingnuggets, benfria kycklingvingar och popcornkyckling.

Buffalo wings tros ha förberetts först på Anchor Bar i Buffalo, New York 1964 av Teressa Belissiomo, delägare av baren med sin man Frank. Det sägs att Dominic Belsissiomo hade kommit till baren en sen kväll med en grupp av sina vänner. Teressa behövde ett snabbt mellanmål för att mata gruppen. Hon kom sedan på idén att fritera kycklingvingarna och sedan slänga dem i varm cayennesås. Det finns cirka 4 olika versioner av den heta vingehistorien och det är okänt varför det finns variationer. Den fjärde historien hade ingenting att göra med Anchor Bar. En man vid namn John Young gjorde också anspråk på att ha serverat varma vingar i en speciell ”mambosås”. Denna rätt blev specialiteten på hans Buffalo-restaurang i mitten av 1960. The Anchor Bar är mer kända för sitt bidrag till den heta vingrörelsen men kanske kommer det aldrig att bli känt vem den ursprungliga skaparen var.

Hur populära är heta vingar? Enligt The National Chicken Council säljs det cirka 24 miljarder vingar varje år. 2008 på Buffalo Wing Festival var det 78 000 människor som konsumerade 560 000 heta vingar, motsvarande 27 ton. Hooters restaurang serverar 30 miljoner pund varma vingar per år, så många vingar skulle omringa jorden vid ekvatorn. Hot wings är mycket populära; försäljningen är den högsta under Super Bowl-säsongen (uppskattningsvis 1 miljard säljs på Super Bowl-söndagen).

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar