Paddla kajak till Cumberland Island? Kolla tidvattnet!

Kajakpaddling till Cumberland Island, Georgia, är verkligen Coastal Georgia-kajakpaddling när den är som bäst. Cumberland Island har länge varit ett resmål för turister som söker orörda stränder och klassiska maritima skogslandskap; men under de senaste 15 åren har kajakpaddling till ön blivit ett måste för paddlare från hela världen. Resan till Cumberland Island är dock inte för nybörjare; och även experter kan hitta sig själva Up The Creek om de inte kontrollerar tidvattnet.

Tidvattenströmmar i området är betydande och kan vara ett tveeggat svärd. Om du vet vad tidvattnet gör och arbetar med dem, kan tidvattenströmmar göra din resa till en bris. Om du inte lyssnar på tidvattnet kan de göra din resa till en mardröm. Det finns ungefär en 6-fots till 10-fots tidvattenområde längs denna del av sydöstra kusten; vilket innebär att, beroende på årstid och tid på månaden, kan högvatten vara 6-10 fot över lågvatten. Det leder till att mycket vatten kommer och går genom dessa vattendrag var sjätte timme. Resultatet är tidvattenströmmar som kan nå 6-kts eller mer! Som referens, det är en ganska respektabel hastighet för en racerförare i en kajak byggd för racing.

Så kontrollera tidvattnet innan du ger dig av till ön – eller innan du paddlar någonstans inom 30 mil från kusten. Med tidvattnet i din fördel kan resan till Cumberland ta allt från en och en halv timme till lite över 4 timmar, beroende på din destination. Från sjösättningen vid Crooked River State Park är resan över till Plum Orchard cirka 6 mil och resan till Sea Camp är närmare 9 mil. För campare på landsbygden som söker ensamheten i Brickhill Bluff, är resan cirka 12 mil (paddla 6 mil till Plum Orchard, sedan 6 mil uppför Brickhill River till din campingplats). Med ett 5-timmarsfönster med utgående tidvattenströmmar (du förlorar lite tid när du reser mot kusten), kan någon av dessa destinationer lätt nås av en erfaren kajakpaddlare.

För att förhandla om lokala tidvatten i vilket område som helst bör du kontakta en lokal expert, eller åtminstone hämta ett tidvattendiagram från en lokal outfitter, fiskebutik eller betesaffär. Längs kusten påverkas allt som händer i vattnet av tidvatten på ett eller annat sätt, så tidvattendiagram ska vara lätta att hitta. Efter att ha skaffat ett tidvattendiagram, kontrollera tidvattnet för dagen du planerar att paddla och tillämpa sedan korrektionsfaktorn för din insättning och uttagning. Tiderna som anges i diagrammet kommer att beräknas för den yttre stapeln; men det tar ungefär två timmar för det vattnet att nå inloppet vid Crooked River State Park (den mest populära startpunkten för paddlare på väg till Cumberland). När du paddlar kajak till Cumberland Island, med andra ord, hitta High Tide för ditt avresedatum och lägg till två timmar till det. Du kommer att vilja lämna strax efter High Tide vid Crooked River State Park och åka med det fallande tidvattnet ut till ön.

För återresan lämnar du ön efter lågvatten och rider på det inkommande tidvattnet, eller flodvatten, eftersom det fyller mynningssystemet och drar tillbaka vattnet i riktning mot Crooked River State Park – dit du vill att anlända INNAN nästa högvatten. Om du inte tar dig tillbaka till Crooked River före högvatten kommer tidvattnet att förändras och strömmarna kommer att vända i floden när den mynnar ut i Atlanten igen. Tror inte att du kan paddla mot denna ström! Du kan inte. Föreställ dig bara Crooked River som ett vändbart löpband som ändrar riktning var sjätte timme och snabbt accelererar till hastigheter som är ohanterliga för paddlare.

Tillsammans med vindar kan tidvattenströmmarna i Crooked River ibland skapa ganska dramatiska ytförhållanden som kräver avancerade färdigheter för att förhandla. Se till att du är redo för en utmaning och kolla med lokala experter medan du planerar din resa för att undvika eventuella misstag som förstör resan. Att paddla till Cumberland Island är värt ansträngningen det tar för att göra det rätt, så kontrollera tidvattnet och se till att du förstår vad tidvattnet gör innan du lägger in, för att se till att din resa börjar och slutar på ett bra sätt .

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar