Pakse – Champasak – 4000 öar med buss eller båt

Det finns gott om transportmöjligheter från Pakse på väg söderut till Champasak och de 4000 öarna. De flesta turister kommer att anlända med nattbussen från Vientiane eller med flyg till Pakse.

Om en anländer från Vientiane med en nattbuss kommer du att befinna dig på en av två busstationer beroende på vilket bussbolag du använder. Freedom Pass fungerar med Chitparsong Bus Company snarare än Kieng Kai eller Sengchaleun. Deras busstation ligger nära floden och bara cirka 100 meter från stadens centrum. Med detta i åtanke, om din slutdestination är Pakse, behöver du inte gå på en av tuk-tukarna som väntar vid busstationen. Om du anländer med morgonflyget från Vientiane med förhandsöverenskommelse kan Xplore-Laos ordna upphämtning och transfer till minivanen som avgår söderut till de 4000 öarna.

Om du reser på vårt södra pass kommer det att finnas en representativ minivan från Xplore-Laos som möter dig. Från busstationen kommer du att överföras till Xplore-Laos kontor i Pakse där du kommer att ha en chans att koppla av innan du fortsätter din avresa. För er som inte reser samma dag. Din fortsatta avgång kommer fortfarande att vara från Xplore-Laos kontor i Pakse (kom bara 30 minuter innan din planerade avgång). Normala avgångar söderut avgår med minibuss kl. 8:00. Det finns flera möjliga vägar tillgängliga när du är på väg söderut.

1). Pakse – Champasak med båt

Båten till Champasak avgår från piren runt 8:30 på morgonen har i praktiken blivit en turistbåt, eftersom lokalbefolkningen inte använder floden så mycket längre med utvecklingen av vägen. Avståndet är cirka 35 km och det tar cirka 1 och en halv timme nedströms allt detta beror förstås på årstiden. På höjden av regnperioden kunde tiden ta under en timme. Det är ett trevligt naturskönt sätt att ta sig till Champasak. Du kan tillbringa dagen vid Wat Phu och sedan antingen tillbringa en natt i Champasak eller till och med komma tillbaka på eftermiddagen med båt eller bil till Pakse.

2). Pakse – Champasak med minivan

Avresa kl 08:00 kommer du att resa med kunderna som reser ner till de 4000 öarna, vägsträckan är också cirka 35 km, avstängningen är vid km 30 på väg 13 och sedan är det ytterligare 4 km till Ban Muang, detta är färjan hamnen på andra sidan Mekongfloden till Champasak. Du måste korsa floden med båt för att komma fram till staden Champasak. Om du gör resan på detta sätt kommer du troligen också att anlända vid ungefär samma tidpunkt 09:00 – 09:30.

För er som reser från Champasak på morgonen kommer minivanen att vänta vid piren så ni måste gå över Mekong själv och vänta där de släppte av er dagen innan!!. Återigen med Freedom Pass är allt du gör är att boka denna sektor online! Alternativt kan biljetter från Pakse – Champasak – de 4000 öarna köpas på Xplore-Laos kontor i Pakse.

3). Pakse – Don Khong / Don Det / Don Khone

Efter en kort omväg för att lämna/hämta kunder i Ban Muang kommer din minibuss direkt till Don Khong från Pakse, avståndet är 128 km vägen är i gott skick och asfalterad. Normal ankomsttid skulle vara runt 10:00 i Hat Xai Khun. Hat Xai Khun är återigen färjehamnen mittemot Don Khong och en kort 5 minuters båttur tar dig till den största av de 4000 öarna Don Khong! Avstängningen från väg 13 till Hat Xai Khun är cirka 800 meter.

Nästa stopp är Nakasang detta är färjepunkten för båtarna till Don Det / Don Khone. Det är cirka 20 km från Hat Xai Khun till Nakasang tillbaka söderut längs väg 13. När du väl har svängt av är det 3 km från svängen till Nakasang. Normalt anländer minivanen till Nakasang runt 11:00. Färjeöverfarten tar cirka 20 minuter till Don Det och lite längre till Don Khone. Båttrafiken drivs av byn och kan ibland bli lite oorganiserad vilket leder till onödiga förseningar.

Minivanen väntar sedan vid avlämningsstället innan den återvänder till Pakse kl. 12.00 och anländer tillbaka till Pakse omkring kl. 14.30 om det är kunder som avgår till Champasak eller för att hämtas upp kommer ett snabbt stopp att göras för att lämna/hämta kunder kl. Ban Muang Pier.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar