Panama för alla

Panama lyser då det är obehindrat av mängder av turister. Backpackers till Centralamerika åker vanligtvis till Guatemala och Costa Rica men dessa områden är turistdränkta. Panama är för närvarande en hemlighet som resevärlden inte har upptäckt ännu. Överutveckling som syns på ”gringo-leden” som svänger söderut till den karibiska skärgården Bocas del Toro plågar också costaricanska strandstäder. Uppfriskande nog saknas denna överutveckling i Panama. Panama är utanför allfartsvägarna för tillfället men du kanske vill besöka snart eftersom det inte kommer att förbli så länge.

Tills turismen exploderar i Panama förblir det ett resmål för en resenär på en budget. Utan brist på regnskogar, berg och stränder har du oändliga möjligheter att utforska. Hela din resa kan vara upptagen på Archipielago de las Perlas med dess orörda vatten och oändliga stränder på öar och holmar. Parque Nacional Volcan Baru är platsen för Panamas enda vulkan och erbjuder många vandringsmöjligheter. Det inre av Panama erbjuder en bonanza av koloniala städer, hantverk och vänliga människor. Kuna är en självständig, inhemsk grupp i Panama och bor i Comarca de Kuna Yala. Darien-provinsen är en av USA:s sista sanna gränser.

Panama är bara cirka fem mil brett men det är fullt av underhållning i världsklass. Saker att uppleva i Panama inkluderar tropiska regnskogar, stränder i karibisk stil, Panamakanalen, dykning, sportfiske och dykning.

Nuförtiden kan resor vara en osäker aktivitet. Du kommer att bli lättad över att veta att Panama har det högsta betyget för turistsäkerhet från Pinkerton Intelligence Agency. Engelska är Panamas andra språk och detta gör det till ett bra ställe för amerikaner att semestra på. Panama använder amerikansk valuta och ligger en kort flygresa bort. Du kommer att känna dig som hemma på din resa till Panama utan att behöva oroa dig för valutaväxlingsproblem. Panamas vatten är säkert att dricka ur kranen, vilket är ovanligt i ett latinamerikanskt land.

Panama har några av världens mest biologiskt mångfaldiga regnskogar. Det finns fem miljoner hektar regnskog i Panama. Det finns mer än 944 fågelarter som du kan se. Att se dessa webbplatser är bekvämare eftersom de är lättillgängliga. Panama är ett tropiskt land, men temperaturerna kan vara dramatiskt olika. Det finns berg och låga marker. Regnsäsongen för Panama är vanligtvis mellan april och december men kan variera från sju till nio månader. Nederbörden bestämmer de olika klimatregionerna med vissa regioner som får mindre än 1,3 meter regn per år medan andra får mer än 3 meter. Nederbörden i Panama är generellt sett kraftigare på den karibiska sidan av landet än på Stillahavssidan. Panama ligger utanför orkanspåret men kan uppleva åskväder.

Om du är en kaffeälskare, missa inte en kaffeprovningsupplevelse. Panama har något av det bästa kaffet i världen och har alltid producerat kaffe. Allt du vill göra kan du hitta i Panama från kaffe till vin och från vandring till forsränning. Panama är ett bra semestermål för alla.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar