Res Belize som en lokal

De flesta har hört talas om Belize, ett litet tredje världsland i Centralamerika, men att betrakta Belize som ett stort turistmål är inte vanligt. Belize är inte ett turistmål som de flesta människor skulle placera på sin lista över de bästa tropiska valen. Kanske kommer en närmare titt på Belize att avslöja en dold pärla i labyrinten av alla de olika tropiska möjligheter som finns.

De flesta som letar efter en tropisk upplevelse tänker först på de karibiska öarna från Jungfruöarna till Argentina, Hawaiiöarna, de andra Stillahavsöarna eller de andra mer anmärkningsvärda öarna som tillgodoses av tropiska äventyrare. Lokalbefolkningen i Belize vill att du ska veta att deras tropiska paradis är oöverträffad.

Om du vill njuta av en tropisk upplevelse och vill spara en hel del från kostnaden som ett typiskt tropiskt äventyr skulle kosta, överväg Belize. Detta är inte att säga att Belize är en andra klass destination, men Belize är en plats mycket förbisedd. Om du reser till Belize kommer du att ha en mängd resealternativ och du kommer säkert inte att bli besviken om du bestämmer dig för att åka dit, och du kan verkligen bli förvånad. Men om du går, överväg alltid att fråga en lokal Belize och res som en lokal.

Belize är ett tropiskt land beläget på Centralamerikas östra kust. Du hittar Belize precis nedanför Mexiko som vetter mot Karibiska havet. Belize har det näst längsta barriärrevet i världen. Belizes rev är näst efter Australiens stora barriärrev. Belizes magnifika barriärrev skapar några av världens bästa djuphavsfiske, skindykning och snorkling. Fastlandet består av tropiska floder och exotiska djungler.

En av de stora attraktionerna i Belize är att det lokala språket är engelska, även om landet ligger i spanska Centralamerika. Belize var en gång en brittisk koloni och beviljades sin självständighet 1964 från Storbritannien. Belize är också extremt nära för de flesta amerikaner, jämfört med andra tropiska destinationer. Belize är ungefär två timmars flygresa från Houston, och Belize City betjänas av flera stora internationella flygbolag. Belize är också en relativt kort båttur till södra Mexiko och Cancun, Mexiko. Många av lokalbefolkningen i Belize reser faktiskt med båt eller bil till södra Mexiko regelbundet för att shoppa och handla.

Belize har mycket mer territorium för den genomsnittliga turisten att täcka på en kort semester än vad du hittar på de flesta tropiska öar. Fastlandet har huvudstaden Belize City, en internationell hamn. Belize City är faktiskt ungefär lika stor som en medelstor stad i USA, med stor fattigdom och kriminalitet. Belize City har inte mycket att erbjuda för en resenär. De flesta resenärer måste resa till Belize City först, eftersom Belize City är inkörsporten till Belize. Söder om Belize City ligger fastlandet som består av små tropiska byar, och längs den östra karibiska kusten hittar du pittoreska kustbyar och mysiga stränder. Interiören erbjuder de tropiska djunglerna och de förhistoriska Mayaruinerna, och äventyrare kan hitta många grottor, tropiska floder, exotiska djur och pittoreska byar att utforska över hela fastlandet.

För den typiska tropiska öupplevelsen beger sig de flesta resenärer direkt ut från Belize City till en av de små öarna strax utanför Belizes östra gränser i Karibiska havet. Du kan anlända till dessa små cays med båt eller flyg. Resan är en timmes båttur från Belize City eller en tjugo minuters flygresa med ett litet plan. Dessa små cays är basen för de flesta resenärer som kommer till Belize för att antingen skindive eller njuta av det fantastiska djuphavsfisket, eftersom barriärrevet ligger precis inom synhåll från dessa små ö-cays stränder.

De två huvudsakliga kajerna längs barriärrevet är Caye Caulker, en liten pittoresk ö med blygsamma boenden och blygsamma kaféer. Den huvudsakliga cay som de flesta turister hamnar bosätta sig i kallas Ambergris Cay. San Pedro är den viktigaste och enda staden på Ambergris Cay, och faktiskt San Pedro är den största delen av ön. På Ambergris Cay kan du hitta alla typer av boende, från ett litet mycket billigt hotell precis vid havet, till lyxresorter och lägenheter, och likaså med restauranger och kaféer. Eftersom de är något annorlunda än de flesta tropiska öar, ligger de flesta boenden på kajerna precis vid havet. Stränderna är utspridda med pittoreska barer och trevliga kaféer som erbjuder mycket god mat till rimliga priser. Det finns alltid ett lokalt liveband i närheten varje kväll. Allt är väldigt nära och väldigt lätt att nå. Lokalbefolkningen och turisterna reser faktiskt för det mesta med golfbilar på de smala sandvägarna.

Om du sätter upp bas i någon av de två nämnda cayerna, planerar du förmodligen att tillbringa lite tid med att fiska, snorkla eller dyka. Att åka till Belize och inte spendera lite tid på att utforska Belizes magnifika barriärrev skulle verkligen vara en fantastisk möjlighet att missa. Det akvatiska livet längs detta rev är fantastiskt och det går inte att beskriva. I staden San Pedro hittar du ett antal charteroperationer som tar dig till barriärrevet för att dyka, snorkla eller djuphavsfiskar. Beroende på din budget är priserna mer än rimliga även för charter i toppklass och otroligt låga för charter i lägre prisklass, som kanske bara hämtar upp dig på bara en tolv fots båt.

Belize har mycket att erbjuda en tropisk äventyrare. Oavsett om du bara vill koppla av och njuta av solen och surfa, eller om du reste dit för att erövra det magnifika barriärrevet och fånga den stora marlinen, så är Belize billigt, lokalbefolkningen talar engelska och de är vänliga. Belize ligger bara en kort flygresa från fastlandet, och livet är lätt. Om du går, kom bara ihåg att fråga en lokal reseguide först.

Om du planerar en myrresa, se till att kolla in den här webbplatsen, den kan göra resan till den bästa du någonsin haft. Gå bara till:.. http://www.travelaskthelocals.yolasite.com. Jämn segling. D. Burlison, JD, Belize-resenär.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar