Res till Singapore och gå aldrig vilse

Varje turist som reser till Singapore för första gången kan lätt gå vilse i dess labyrint av höghus och sammanlänkade vägar. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om Singapore och hur du reser runt i detta vackra land utan att gå vilse.

Denna trädgårdsstad, som är känd för sin shoppingparadis och förtjusande breda lokala köket, handplockades av de brittiska kolonialisterna för sitt utmärkta geografiska läge eftersom det är smällande mitt i den malaysiska skärgården – men ändå skyddad från starka vindar och vågor av indonesiska öar. Singapore bröt sig ur kolonialismens klor 1957 och separerade från sin grannhalvö Malaysia, strax efter 1965 för att bli en självständig nation.

Genomsyrad av historisk politisk oro under de första dagarna har Singapore vuxit till ett starkt och stabilt land känt för sina hårda lagar och renlighet. Eftersom du är en liten stadsstat som täcker 707,1 km2 (273,0 sq mi) land kan du faktiskt resa från ena änden av staden till den andra på några timmar. Detta är ett bevis på god stadsplanering och utmärkt kollektivtrafik.

Även om det är enkelt att resa till Singapore med många flygbolag som landar på sin flygplats i världsklass, kan det att resa inom landet vara en intressant upplevelse för någon som gör sin jungfruresa. För det första är du bortskämd med valmöjligheter. För ett så litet land, vars existens på världskartan markeras med en prick, har Singapore 7 taxibolag med cirka 24 000 taxibilar som patrullerar ön vid varje given tidpunkt. Det robusta tågnätet, de nostalgiska trishaw-turerna, de lugna båtturerna och så många sätt att turnera i denna lilla prick av ett land kommer att säkerställa att du når din destination på vilket sätt du väljer.

Här är de olika transporterna som är tillgängliga för dig när du reser till Singapore:

Ankaturer

Hur skulle du vilja resa på Singapores vägar och floder? Hoppa på den amfibiska ankturen som kombinerar en buss och en båt. Du kommer att turnera de livliga gatorna och glida ut på vattnet för en flodkryssning.

flodkryssning

Ta en lugn, avkopplande båttur nerför Singaporefloden. Njut av sevärdheterna i flera historiska monument, inklusive det gamla postkontoret, parlamentshuset, Victoria Theatre, symboliska statyer av Merlion och Raffles, Esplanaden och raden av färgglada butikshus längs flodstranden.

Trishaws

Trishaws var en vanlig syn i Singapores tidiga dagar med kinesiska coolies som drog stora trishaws i trä över den livliga staden. När Singapore blev livligare och mer hektiskt valde singaporeanerna andra snabbare och effektivare transportformer och lämnade trishaw-ritt som ett svagt minne från det förflutna. Återupplev denna nostalgiska åktur genom att hyra trishawryttare för att cykla dig längs Singapores livliga gator. Om du inte har en reseguide att hyra en åt dig, var beredd att pruta om priset.

Bussar

Blunda och flagga en buss; chansen är stor att bussen tar dig till en busshållplats kopplad till en tågstation med ett köpcentrum i närheten. Denna lilla ö är så väl ansluten att det är omöjligt för dig att gå vilse när du reser runt i Singapore.

Mass Rapid Transport (MRT)

Singaporeaner använder MRT-tågen för att resa var som helst på ön. Faktum är att du kan ta ett tåg från Changi flygplats till staden eller bostadsområden.

Hyrbilar

Om du funderar på att cruisa i en hyrbil behöver du ha ett internationellt körkort och ett giltigt pass. Att hyra en bil är ett bra sätt att turnera i din egen takt, särskilt om du gillar att klubbhoppa fram till småtimmarna på morgonen.

Taxibilar

Alternativt är att ringa eller ringa efter en hytt ett av de bästa alternativen. Förarna är vanligtvis ärliga och effektiva i sin tjänst. Om du stöter på en taxichaufför som vägrar att använda mätaren och debiterar dig ett orimligt pris, ring bara till polisen på Singapore Tourism Board för att lämna in en anmälan, eftersom det är olagligt att handla i Singapore.

Med så många alternativ att turnera runt i Singapore kan du resa till vilken del av ön som helst på kort tid. Upptäck de unika egenskaperna och attraktionerna i en liten men ändå stark nation samt dess pålitliga och utmärkta kollektivtrafiksystem.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar