Saker äldre gör för att njuta av livet

Vad tror du att de flesta äldre gör för skojs skull? Tja, det kan bli en lång lista med så många, men jag är säker på att det skulle vara en rolig sådan. Med tanke på de flesta äldre medborgare växte upp i en tid som inte behövde teknik eller många människor för att ha kul. Jag vill titta på några av sätten för dem som kom före oss och till och med reflektera med dem som är pensionärer. Jag gillar att kalla dem unga i sinnet.

En sak som förblir densamma är hälsan hos de flesta babyboomers. Jag har alltid undrat vad deras hemlighet var till ett hälsosamt och njutbart liv och när jag pratade med några äldre har jag avslöjat några av dessa saker.

En av de saker som de flesta seniorer säger håller dem igång är musik. Musik under åren var fylld av flera danssteg som de flesta fortfarande tycker om än så länge. Jag kan minnas att jag tittade på mostrar och farbröder på bröllop, födelsedagsfirande och när musiken kommer är de uppe och på dansgolvet ”klipper en matta” som de kallar det. Musiken och dansen var bara ett sätt att få den motion de behövde samtidigt som de hade roligt.

Vissa pensionärer njuter till och med av livets vardagliga natur. Fiske, vandring och trädgårdsskötsel är några av de bästa sakerna som gillar mest. Du ser dem till och med varje film eller tv-program som kommer. Någon i parken som tar en promenad och någon ung person stöter på dem. Jag är säker på att du har sett vattenscenerna och du lägger märke till två äldre män i bakgrunden på en liten båt med fiskespön i hopp om fångst. Hittills tycker fler och fler äldre kvinnor om att bara gå ut och gå ner och smutsa ner trädgården. Det finns inget som är lugn i sinnet när det gäller att leva ett stressfritt liv.

Jag kan inte minnas att jag sett människor i min generation bara kunna njuta av de enkla sakerna som fiske, vandring eller till och med trädgårdsarbete. De där sakerna är gamla för min generation.

Fler och fler äldre börjar komma in på journalföring. Jag minns klipp som visar människor som skriver brev i äldre filmer som visar hur alla brukar kommunicera med varandra och vänta på att brevet ska komma med posten. Jag insåg inte att det hjälpte skrivandet och hjälpte till att stimulera tankarna i våra huvuden att uttrycka vad vi kände. I den här åldern mejlar vi och sms:ar. Det finns ingen kommunikation utanför det.

Det finns också några pensionärer som tycker om teknik och att lära sig hur man använder olika former av den. Känslorna under teknikboomen för de flesta seniorer var att de inte förstod något av det, men med tiden förändras allt med en ny uppskattning för det.

En av de sista sakerna jag har sett hos de flesta äldre är kärleken till utomhusspel och sport. Jag har sett fler seniorer spela ”Hopscotch and Kick Ball” under de senaste månaderna än jag har gjort sedan jag var liten på 1980-talet. Jag antar att det är ett annat bra sätt för dem att njuta av den fräscha utomhus och hålla pulsen igång.

Kanske kan alla ta ett exempel från boken när det gäller att njuta av livet och få varje ögonblick att räknas.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar