Science Fair-projekt: Hur man seglar en liten båt från Europa till Karibien

Förverkliga din imaginära dröm med en transatlantisk seglingsresa till Karibiska havet.

Det bästa stället att avvika från Europa för att göra sig redo att korsa Atlanten är Gibraltar. När du kom in i Medelhavet var du tvungen att konvertera din båt från USA:s utrustning för att passa de mycket olika behoven i Medelhavet. För det första fungerar det elektriska 120 voltssystemet som är kompatibelt med alla amerikanska portar helt enkelt inte i Medelhavet. Praktiskt taget alla länder har elkontakter i olika storlekar och ett 220 volts elsystem är nödvändigt. Du var tvungen att installera en transformator för att hantera denna skillnad när du kom till Medelhavet, men nu måste du konvertera tillbaka till 120 volts amerikanska elektriska standarder. En annan stor skillnad är att propan inte är tillgängligt i Medelhavet och ditt system måste konverteras för att använda Butan. Nu när du lämnar medicinen måste du konvertera tillbaka till propan. Och att förtöja aktern, vilket är regeln i de flesta Medelhavshamnar, kommer att vara annorlunda i USA där båtar nästan aldrig förtöjer aktern. Detta kräver att du byter boardingutrustning och linjer.

Du kommer också att byta ut dina Med-diagram mot karibiska sjökort. Båtarna som kommer till Medelhavet kommer att vilja ha dina Med-sjökort och pilotguider, och du kommer att vilja ha deras karibiska material.

Nu när du har din båt redo och förberedd måste du vara försiktig med när du avgår. Om du åker för tidigt kommer du att behöva ta itu med orkansäsongen och om du går för sent kommer du att ha vinterstormar i Atlanten och kommer inte att ha gynnsamma vindar för att segla över. Columbus hade rätt när han bestämde sig för vilken väg han skulle följa och vilken tid på året han skulle lämna. På den tiden kunde segelfartyg inte gå till lovart som de kan idag. Columbus var tvungen att ha vinden akterut för att driva sina fyrkantiga riggade fartyg över Atlanten. Passadvindarna är en sak av skönhet men de är inte fullt utvecklade förrän i december och att åka från Kanarieöarna är det bästa valet för en 3000 till 4000 mils segling till Karibien.

Du lämnar Gibraltar i slutet av november för en sex dagars segling till Las Palmas på Gran Canaria. Det är en fantastisk hamn för förnödenheter och du kommer att möta över 100 andra båtar som gör sig redo att ta sig över. Du kan också passera från Kap Verdes som ligger 900 miles söder om Kanarieöarna. Jag rekommenderar inte denna rutt som bara är 2000 miles tvärs över, 1000 miles kortare än korsningen från Kanarieöarna. Men du måste segla de där extra 900 milen söderut för att komma dit, så du sparar egentligen ingenting. Och försörjning på Kap Verdes är obefintlig. Glöm det!.

Las Palmas är en underbar stad att tillhandahålla, bli vän med en internationell grupp andra transatlantiska crossers, samt super för restauranger, sightseeing, kasinon, gammal spansk arkitektur och underbart väder. Columbus visste vad han gjorde.

Om du har tid och lust kan du ta en avstickare från Gibraltar till Madeira på vägen till Kanarieöarna och tillbringa lite tid med att smutta på det underbara vinet. Ditt val av öar i Karibien för din destination kan inkludera St Lucia, Antigua, Grenada eller till och med Jungfruöarna. Allt beror på vart du vill åka och vad du vill göra när du anländer till Karibien. Om du vill åka till Venezuela kan du välja att åka till Grenada som är ett kort hopp till Sydamerika. Om du vill åka till staterna kan du välja Jungfruöarna som ligger cirka 400 miles närmare USA än Grenada.

Vinden som korsar kommer att vara död akterut, så du kommer att behöva speciell rigg för nedvindssegling inklusive morrhårsstavar, ett bra självstyrningssystem och mycket tålamod. Ha tålamod med ditt science fair-projekt också.

Morrstavar är nödvändiga eftersom segelbåtar inte seglar för bra när vinden är akterut. De måste vanligtvis vända eller slå omkring 30 eller 40 grader ur kurs för att få fart och stabilitet. För att hjälpa till i denna nedvindsmanöver går viskstavar ut från masten till vänster (babord) och höger (styrbord) sida av båten för att hålla seglen ute. När vindarna är svaga och havet rullar normalt gör att seglen floppar fram och tillbaka och tappar vinden, vilket minskar båtens hastighet, kommer viskstängerna att hjälpa till att hålla seglen ute för att fånga vinden, hålla kursen och gå snabbare. En manuell vindflöjel är ett måste för styrning.

Med rätt rigg och utrustning kan du korsa Atlanten med mindre än en gallon bränsle. Precis tillräckligt för att komma ut ur en hamn och in i en annan ungefär en månad senare. Gör en visning för vetenskapsmässan som visar allt du har lärt dig här och mycket mer som du kan hitta med din egen forskning.

Ovanstående är bara lite av vad du behöver veta för att göra en överfart över Atlanten. Författaren till den här artikeln har seglat i 40 år, har levt på heltid i tio år som cruising yachtsman och har tagit sig över Atlanten.

Du kan hitta över 400 fler intressanta idéer för science fair-projekt på http://www.terimore.com.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar