Scuba Dive in Cuba – De 5 bästa platserna att dyka och snorkla på Kuba

Om du funderar på en vattenbaserad äventyrssemester på Kuba är du inte ensam!

Eftersom Kuba ligger på ett stort korallrev är det ett av de bästa ställena att prova på dykning! Skärgården drar tusentals dykare varje år och är välkänd för milda tidvatten och inga starka strömmar.

Och eftersom Kuba har en varm årlig temperatur över 73 Fahrenheit, gör det vattnet runt ön idealiskt inte bara för ytsnorklare, utan också för utmaningsorienterade dykare!

Här är vår TOP 5 lista över dykplatser på Kuba:

Cayo Levisa – Nära Havanna hittar du denna vackra offshorenyckel på Kubas nordvästra kust. Under ytan hittar du gamla vrak, fantastiska koraller och tropiska fiskar. Sikten är vanligtvis mycket bra på cirka 30 meter.

Giron Beach – Det här är en av de bästa platserna att dyka på för nybörjare och experter. Det är cirka 2 timmar från Varadero och erbjuder utmärkt hylldykning och djupa grottutflykter. Alla dykplatser ligger mycket nära stranden, vilket gör det till en utmärkt plats för nybörjare.

lång nyckel – Det här barriärrevet ligger 2 miles offshore och är väl skyddat från det hårda havet som omger det. Vattentemperaturen tenderar också att vara varmare här än någon annanstans på Kuba. För att nå Cayo Largo måste du boka ett kort flyg från Havanna – men det är definitivt värt ansträngningen!

Hundra bränder – Det finns över 28 dykplatser i området. Vattnet runt här är kristallklart och innehåller några av de mest spektakulära korallformationerna på Kuba. Kolla in Faro de Lunas dykcenter – det är platsen att dyka med skeppsvrak och vackra korallformationer.

tjocka Maria – Som ett världsbiosfärreservat, beläget på halvön Guanahacabibes, finns det utmärkta dykzoner med svarta korallväggar och 1700-talsvrak. Det finns nästan inga strömmar att oroa sig för, och bilresan tar bara cirka 4 timmar från Havanna.

Det finns mer än 500 dykplatser på Kuba, och undervattenslandskapet är spektakulärt. Och med internationellt erkända dykkurser tillgängliga över hela ön – det är inte konstigt att dykare från hela världen kommer hit varje år.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar