Segelbåtsfinansiering

Så du har en dröm om att äga en vacker segelbåt och tillbringa all din lediga tid i lugn och ro med att njuta av lugnet i de kustnära vattnen. Du kan känna din hand på rorkulten och sniffa vindskiftet. Du vill bli befälhavaren på ditt fartyg.

Din dröm har lett dig till att hitta din båt och du vill segla den nu. För att göra det måste de flesta hitta finansiering. Du vill verkligen hitta den bästa finansieringen för att förverkliga dina drömmar.

Finansiering av segelbåtar har mycket gemensamt med finansiering av en ny bostad. Du kan gå till de traditionella ingångsmäklarnas kontor eller så kan du få ett eLån. Det lönar sig att shoppa runt precis som du skulle för finansiering av ett hem; priser, villkor och service varierar. Alla lån skapas inte lika.

Segelbåtsförsäkring är något annat att tänka på när du gör ditt nya köp. Vissa långivare kan också tillhandahålla försäkring. Men jämför återigen priser och täckning med flera företag innan du binder dig.

Segelbåtslån sträcker sig vanligtvis från tiotusen till tio miljoner. Helst skulle du vilja ha ett lån utan poäng, utan förskottsbetalning (om du betalar av ditt lån i förtid) och en enkel ränta med fast ränta. Fråga sedan vad dina betalningar skulle vara för olika villkor, som 10 år, 15 år eller 20 år. Du kanske upptäcker att betalningen för ett 15-årigt lån inte är så mycket mer än en för ett 20-årigt lån och att det skulle betalas av 5 år tidigare. Vissa långivare kommer också att hjälpa dig med kustbevakningsdokumentation om det behövs och kan erbjuda några rabatter på dessa linjer som kommer att spara pengar.

I allmänhet kan du förvänta dig att behöva minst 10 % handpenning. Om din kredit inte är så stark kan du förvänta dig att du skulle behöva en större handpenning. Precis som vid bostadsköp kan du få en bättre ränta om du kan lägga ner 20 %. Vissa långivare har ett lägsta lånebelopp. Detta är vanligtvis i intervallet $10 000 till $15,000.

Det kommer också att vara stängningskostnader involverade i att skaffa din segelbåtsfinansiering. Medan du handlar efter priser, var noga med att jämföra varje långivares slutkostnadsavgifter också. Det kan tillkomma långivares avgifter och mervärdesavgifter, såsom kustbevakningsdokumentation om så krävs, avgifter förknippade med titel och registrering. Var säker på att du jämför äpplen med äpplen när det gäller slutkostnadskostnader.

Om du redan äger en segelbåt och har eget kapital i den båten och behöver kontanter för att förbättra fartyget kan du också göra en ”cash out”-refinansiering med en båtlångivare.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar