Semestermål – Spanien

1954 landade de första paketresorna någonsin på Costa Brava. Det är svårt att föreställa sig hur saker och ting måste ha förändrats sedan dess. Denna banbrytande grupp resenärer bodde i en liten by med bara en handfull familjedrivna hotell. Det fanns inga banker eller andra bekvämligheter och en lokal butik kunde byta resecheckar.

Idag är spansk turism big business; inget annat land i Europa underhåller så många turister varje år. Nästan hela södra kusten har öppnats upp för resebranschen. I början av 1980-talet var det Torremolinos och Malaga som var de fashionabla platserna att besöka. Strax längs kustvägen från Torremolinos ligger Benalmadena, ofta namngiven av lokalbefolkningen som Torremolinos MKII, där Torremolinos fick växa på måfå, Benalmadena hade lite mer planering. Hamnen när den stod klar vann priset för världens vackraste marina i flera år i rad. Det berömda 24-timmarstorget eller Plaza Sol y Mar för att ge sitt riktiga namn är fortfarande ett nattlivsmecka för unga semesterfirare som besöker Costa del Sol.

Nuförtiden är nästan hela Costa del Sol en turistparadis, många av de ursprungliga, snabbt byggda hotellen har tagits bort och nya, moderna och lyxiga resorter ersätter dem. Costa Brava har också sett en stor ombyggnad eftersom det ursprungliga boendet som hastigt uppfördes för att hysa massor av turister som strömmade till området på 1970-talet har ersatts med några av de bästa resorterna i Europa.

Vem kan nämna en spansk semester utan att nämna golfen? Det finns över 300 banor i världsklass längs kusten, många av dem är en del av en resort. Greenfee är i allmänhet mycket lägre än i Storbritannien, även om några av de bättre banorna, mestadels designade av världsberömda golfare, återspeglar deras höga kvalitet i priset du betalar för att spela.

Spanien handlar inte bara om sol och sand, den kosmopolitiska staden Barcelona fylls positivt av karaktär och är ett utmärkt resmål för en kort stadssemester från Storbritannien. Flyg är generellt sett billiga och boendealternativen är varierande. Om arkitektur är din grej så är Barcelona staden för dig. Inte bara hittar du Gaudi här utan många modernistiska verk av sådana människor som Puig i Cadafalch och Domenech i Montaner.

Att resa till Spanien är enkelt och billigt, flyg är ofta billigare än en tågresa inom Storbritannien. Fantastiska erbjudanden kan fås särskilt när du bokar sista minuten. Nästan alla stora brittiska researrangörer har produkter som passar ett stort antal resenärer.

Som en av de främsta europeiska semesterdestinationerna har Spanien en attityd av typen ”been there done that”. Ursprungligen gjorde många misstag när den försökte tillgodose turismens blomstring nästan över en natt, har den nu förfinat sitt utbud och hamnar återigen överst på listan som ett europeiskt resmål. Oavsett vilken typ av semester du letar efter har Spanien allt, från det överflödiga. Costa Bravas idylliska stränder, Andalusiens vita byar till Barcelonas och Madrids livliga nattliv, du kommer garanterat att hitta något för din smak under en spansk semester.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar