Sommaren är här – är dina ”leksaker” skyddade?

Med vädret som blir varmt, bryter människor överallt fram sina favoritleksaker sommaren, inklusive fritidsfordon (husbilar), båtar, motorcyklar och terrängfordon (ATV).

Tyvärr kan du inte anta att dina deltidsfordon är ordentligt försäkrade enligt en befintlig bil- och/eller husägares försäkring. Och istället för att bara lägga dessa betydande investeringar på en annan policy, är det bäst att undersöka policyer som utformats specifikt för var och en.

Husbilsförsäkring

Försäkringsskydd för husbilar som resesläp, husbilar, vändskivor och husbilar erbjuder skydd som vanlig bilförsäkring inte erbjuder. Här är några skäl att överväga husbilsförsäkring utöver din bilförsäkring:

  • Vägassistans: Även om din bilförsäkring täcker vissa utgifter vid vägkanten, kanske den inte täcker bogsering av den stora, tunga husbilen – vilket gör att du får betala räkningen.
  • Ekonomiskt skydd: Försäkringsbolag som erbjuder husbilsskydd har ofta skaderegleringsrepresentanter som vet hur man letar efter skador som är specifika för husbilar, inklusive specialiserade husbilsdelar som markiser, utdragbara trappor och apparater.
  • Skydd av personlig egendom: Ditt ”hem hemifrån” innehåller förmodligen saker som du inte skulle ha i din bil som videokameror, bärbara datorer och smycken, som kanske inte omfattas av en bilpolicy.
  • Skydda din investering: Husbilar är dyra! Det är bäst att ha ”full ersättningskostnadstäckning” för att säkerställa full betalning om fordonet är irreparabelt, snarare än ersättning baserat på aktuellt marknadsvärde.

Båtförsäkring

Anta inte att din glänsande nya båt omfattas av din husägares policy. En båt är, för allt annat, ett fordon i rörelse. Som sådan behöver du täckning som liknar en bilpolicy, inklusive skydd för:

  • Kroppsskada som din båt tillfogar andra.
  • Fastighetsskador din båt orsakar hamnar och andra båtar.
  • Fysisk skada till din båt, om du skulle träffa något eller gå på grund.

Du bör också överväga en omfattande täckning mot stöld, skadegörelse, brand och översvämningar; personlig egendomsskydd för fiskeredskap och andra föremål; oförsäkrad båtförarförsäkring (som oförsäkrad bilistförsäkring) och till och med ”boatside assistans” om du behöver en bogsering.

Motorcykelförsäkring

Motorcykelförsäkring är väsentlig – och liksom bilförsäkring kan priset variera beroende på vilken typ av cykel du cyklar. Med andra ord kostar det vanligtvis mer att försäkra en högpresterande sportcykel än att täcka en motorcykel, skoter eller moped med lägre effekt.

Komponenterna i en heltäckande motorcykelpolicy liknar också bilförsäkring, inklusive kollisionsförsäkring (för att täcka skador på din cykel till följd av en olycka), omfattande täckning, ansvarsförsäkring för kroppsskada, ansvarsförsäkring för egendomsskador, oförsäkrad bilistförsäkring och vägassistans .

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar