Storbritanniens nöjesparker – Drayton Manor

Drayton Manor öppnade först sina portar för allmänheten i oktober 1949 som en nöjesort i inlandet och var ursprungligen bara en vanlig park med tesalonger, båtturer och en husdjurshörna. Sedan dess har den vuxit kraftigt till att bli Storbritanniens ledande familjedrivna nöjespark och den fjärde mest populära nöjesparken i Storbritannien (enligt besökssiffror – över en miljon per år). The Parks motto är ”Family Run for Family Fun”.

Drayton Manor Theme Park ligger nära Tamworth, Staffordshire, på ett område på 280 hektar och har totalt 36 åkattraktioner inklusive 4 berg-och dalbanor och 3 vattenturer. 2006 fick Drayton Manor två prestigefyllda utmärkelser, ”Best UK Attraction” tilldelad av Group Leisure och ”UK Attraction of the Year” tilldelad av Coach Tourism. Inom parken finns ett 15 hektar stort zoo som rymmer över 100 arter av djur.

Drayton Manor är stolta över att vara först i världen för vissa av sina åkturer, till exempel är Apocalypse världens första stå-upp-turnåkning och G Force var världens första X Car Coaster (bortsett från dess prototyp i Tyskland) . Vissa av åkarna är också de enda i Europa, till exempel Shockwave, som är Europas enda ståupp-berg-och-dalbana. De var också ledare i Storbritannien för att ha den första vattenturen som fick ett baklängesfall. Coaster-entusiaster rekommenderar Shockwave på grund av dess noll-g roll, vilket faktiskt gör Shockwave till den enda stand-up coastern i världen som har denna inversion.

Drayton Manor har flera temaområden som kan karakteriseras som: Action Park – där de vita knogarna ryms. Aerial Park, med flygbaserade turer som skapar en luftburen atmosfär för åkarna. Pirate Cove – där de häftiga åkarna är. Fisherman’s Wharf är baserad på en Cornish Fishing Village och har parkens senaste åktur – The Bounty – en piratbåtsfärd, och slutligen Robinson’s Land – där de färgglada mindre barnritterna finns.

Om du är sugen på en campingsemester på Drayton Manor, finns det en camping- och husvagnsplats med 75 platser med faciliteter på plats som toaletter, duschar (även för funktionshindrade), Elsen-poäng och säkerhet. Du befinner dig inte bara i själva parken, utan du har också nära till en mängd andra lokala attraktioner och faciliteter.

En dag på Drayton Manor är kul för hela familjen. Tyvärr finns det höjdbegränsningar på en del av åkarna, men åkerna för de mindre barnen kan även vara vitknockade åk. Barn över 1,4 m kan åka på alla åk. Det finns flera åkattraktioner där barn under 1 m måste åtföljas av en vuxen. Det finns många ställen att äta och dricka, så du behöver aldrig gå hungrig.

Turerna på Drayton Manor och områdena de är i: – Stormforce 10 är parkens mest populära åktur och ligger i Fisherman’s Wharf-området. Inkluderade i detta område är Polperro Express Railway, Carousel och den helt nya The Bounty.

I Action Park-området i Drayton Manor finns Maelstrom, Chair Lift, Black Revolver, G-Force, Shockwave och Splash Canyon.

Drayton Manors Aerial Park är hem för Apocalypse, Drayton Queen Boat, Sombrero, The Haunting, Big Wheel, Drunken Barrels, Wild West Shoot Out, Flying Dutchman, Buffalo Coaster och Pandemonium.

Pirate Cove är Drayton Manors myllrande piratridningsområde och huser Excalibur – A Dragon’s Tail, Pirate Raft Ride, Jolly Buccaneer, Pirate Adventure, Jolly Roger and the Dodgems.

Och för de mindre barnen på Drayton Manor finns Robinson’s Land som har några stora nyheter på gång under 2008. Turerna i detta område är: Cadbury’s Junior Pirate Ship, Vintage Cars, Arriva Crazy Bus, Frog Hopper, Whirly Wheel, Flying Jumbos, Nyckelpigor, Juniorkarusell, Miniballonger och Super Dragon Berg-och dalbana.

Sammantaget har Drayton Manor något för hela familjen och är väl värt en familjedagstur i sommar. För öppettider och priser kolla in Drayton Manor hemsida

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar