Sydamerika Tours: Extreme Adventure

Om du letar efter spännande action, bör en semester i Sydamerika stå överst på din reselista. Billigare än Afrika, mer exotiskt än Nordamerika och vildare än Europa, få kontinenter kan göra anspråk på mångfalden, tillgängligheten och överflöd av gasframkallande aktiviteter som Sydamerika erbjuder. Här finns flera äventyr att kolla in, om du vågar.

Berget Roraima. Har du någonsin sett filmen UP? Den underbart mystiska och majestätiska plats karaktärerna drömmer om att besöka finns faktiskt. Det ligger i Venezuela och heter Mount Roraima. Det är en anmärkningsvärt massiv platå omgiven av 400 fot stora droppar. Att ta sig dit är svårt och bör endast försökas av den mest äventyrliga resenären, eftersom det kräver en flera dagars vandring genom dimmiga berg. Och naturligtvis kan bara resa i Venezuela, oavsett var, vara utmanande.

Inkaleden till Machu Picchu. Inca Trail-vandringen är mycket mer resen än vandringen till Mount Roraima, men det gör den inte mindre fantastisk. Denna vandring följer den ursprungliga vägen som användes av inkacivilisationen för att komma till Machu Picchu, som på 1500-talet var en isolerad tillflyktsort för inkakungligheter. Den höga höjden kräver minst en dag att anpassa sig till i Cuzco innan de ger sig av, och vandrare kan välja att bära alla sina egna förnödenheter (som tält, sovsäck och utrustning) eller hyra en bärare för att bära dem istället.

Cykla i Bolivia. Trots att det ligger mitt på kontinenten, tenderar Bolivia att förbises av både resenärer och turister. Detta intressanta höglandsland har dock flera dolda pärlor, särskilt för spänningssökare. Att cykla nerför det som en gång var världens farligaste väg är förstås spännande, men lite säkrare idag eftersom den mesta bil- och lastbilstrafiken nu (tack och lov) tar en annan väg. Att besöka saltslätterna i Bolivia är en annan extremt unik upplevelse, även om cykling över dem inte rekommenderas och skulle vara nästan omöjligt.

Amazonäventyr. Amazonas täcker delar av många länder, men Amazonfloden rinner främst genom Peru och Brasilien. Det mest äventyrliga sättet att besöka denna region är att resa som lokalbefolkningen på långsamma flodbåtar. En Amazonkryssning är resan för livet, men om du letar efter något grövre och mer prisvärt, hoppa på en lokal flodbåt. Du kan välja en resa allt från 3 till 15 dagar. Var noga med att planera i förväg och packa ordentligt, eftersom livet på en flodbåt är ganska grundläggande.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar