Ta det lugnt – livet är bara en dröm

Har du någon gång märkt de små barnen som springer efter fåglarna eller fascinerats av såpbubblorna? De tror att de kan fånga de där fåglarna…Livets händelser och lycka är illusoriska på samma sätt…vi jagar dem eftersom vi inte vet att de är tillfälliga precis som de där såpbubblorna. Du måste definitivt njuta och vårda allt du har, speciellt familj, vänner, jobb, hem, även om det är ett hyrt, leta efter skönheten i allt eftersom allt du har idag kommer att ersättas av något annat om en vecka , månad, år eller om några år.

När du är i mitten av tjugotalet undrar du hur tonåren gick fort och att du nu inte kan göra vad du kunde göra under de åren, då har du ingen tid att tänka på din ålder förrän du är i slutet av trettiotalet när du är bestört över att du kommer snart att vara i fyrtioårsåldern men det stör dig inte så mycket eftersom du passerar femtio år. Vid femtio tänker du på din pension, du oroar dig för dina barn, din framtid och du märker att du har utvecklat hälsotillstånd som leder till mitt i livet kris. Det är då du börjar tänka att du kunde ha planerat ditt liv bättre eller sparat lite mer. I mitten av femtiotalet inser du att dina år flög förbi när du uppfostrade dina barn och att du nu gradvis hamnar bakom scenen och dina barn kommer till framsätet i livet. De är förarna och ibland ger dig vägbeskrivningar. Du ser tillbaka och det känns att livet är som en dröm…

När jag sjunger ramsan ”ro, ro, ro en båt…” för mitt barnbarn är det så mycket mer meningsfullt nu än när jag lärde mig det på dagis.

Ingen är permanent på någon plats. När du har jobbet är det viktigt att agera som en myra, med undantag för den regniga dagen. Det finns ingen trygghet i livet. Tryggheten ligger inom dig. Jag har valt att njuta av tiden med mitt barnbarn. Jag vet att detta inte kommer att vara länge; snart ska han gå till skolan och ha sina intressen. Då ska jag hitta något annat att glädjas åt och bidra med.

Ta livet lugnt, ett steg i taget. Lär dig att uppskatta och värdera allt du har. Det är okej att ha höga mål, ambitioner och utöva sina intressen. De kommer att generera kreativitet och fantasi men väljer att undvika frustration, ilska, svartsjuka, sorg, rädsla för alla negativa känslor. Försök att inte jämföra dig själv med någon annan eftersom var och en av oss är ett unikt flöde av ström. Jag lärde mig detta när jag gick i gymnasiet. Det är inte värt att grubbla över något som är så obetydligt i livets makroperspektiv. Vi har alla våra egna styrkor.

När du kör på en motorväg kan du inte jämföra din bil med en annan på gatan i modell, färg, hastighet eller destination. Vi måste alla följa reglerna, respektera en annan förare och köra till vårt mål. Livet är precis på samma sätt. Var och en av oss har vår egen väg i livet; vi måste följa reglerna – utöka värdighet och respekt för varje individ som kommer i vårt liv för ingen är permanent på denna jord. Du och jag är inget annat än en övergående fas!!

Det finns alltid en person som är bättre än den andra i livet på grund av olika anledningar, kanske ekonomiskt bättre ställd, hade en stor förebild, lärare eller någon fördel framför den andra. Alla kan eller behöver inte vara nummer ett. Livet är ingen tävling. När du utvecklar denna medvetenhet garanterar jag att du har lärt dig att LEVA och kan leva ett stressfritt liv. Din fysiska och mentala hälsa kommer att bli bättre. Du kommer att leva inom dina resurser och du kommer att ha mer frid inom dig själv. Vårt liv är för oss att leva igenom, inte för att tävla igenom!

Att leva är att njuta, vårda, uppleva frid inifrån och att uppskatta med en känsla av tacksamhet.

I dagens värld, där konkurrensen har tagit ledningen i alla aspekter av livet, är det inte konstigt att stressen är hög och människors hälsa påverkas över hela världen – det finns en ökning av medicinska tillstånd, vilket resulterar i höga försäkringskostnader, sedan är det politik om vem som får det medicinska och vem som inte gör det.

Tänk om du tjänade mindre än någon annan? Tänk om du missade ett spel? Tänk om du inte såg en film? Ingenting är förlorat. Lär dig LEVA livet!

Med de tekniska framstegen, även om det är en extraordinär uppfinning av vår tid, måste vi begränsa vår användning av dem och lära oss att spendera kvalitetstid med familjen ansikte mot ansikte. Gör det till en poäng att träffas en gång i månaden, antingen med familj eller vänner. Ta semester var fjärde månad eller var sjätte månad. Tillbringa din tid i din bakgård eller park. Om du bor i lägenhet, spendera en timme på balkongen. Om du inte har en, skapa ett lugnt område kanske med en liten vattenfontän och svagt ljus för att koppla av.

Spendera din tid med att prata med ett litet barn eller en senior. Ta dig tid att lyssna på en äldre person som pratar regelbundet. Det kan vara föräldrar, farbröder och mostrar, eller bara någon nära äldre medlem som du känner. Det gjorde jag med min mamma som var 80 plus varje fredag ​​kväll i två timmar. Det motiverade henne att dela, driva ut känslor och i processen slappnade av mig. Jag lärde mig mer om och av min mamma under den tiden än någonsin tidigare. Jag lärde mig mycket om hennes erfarenheter i livet, de lärdomar hon lärde sig, de relationer hon uppskattade, hennes ånger, hennes drömmar, hennes ambitioner, hennes prestationer och mer. En dag gick hon och la sig och vaknade inte på morgonen. Hon var borta för alltid. Hon hade inget medicinskt tillstånd. Vilket sätt att leva och lämna denna värld!

Du behöver inte spendera mycket pengar utan gör det till en punkt att koppla av varje dag, varje vecka.

Lär dig att acceptera hinder, hinder, hinder och utmaningar. Det är en del av livet, precis som en tiger som jagar ett rådjur. Det är bara naturen. Vi kan inte tycka synd och försöka skydda rådjuren. Det finns ingen på denna jord utan utmaningar. Var och en upplever en annan än vad du har. Det är därför stödgruppen är till stor hjälp för varje medlem som upplever liknande utmaning och kan relatera till varandra.

När du väl förstår ”Livet är bara en dröm” är allt oväsentligt utom din sinnesfrid. Så, ro, ro, ro en båt, MYCKET nedför bäcken!!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar