Tillgängliga alternativ för bastuaggregat

Ett viktigt beslut du måste ta angående din bastu är vilken typ av värmare du vill ha. Detta kan påverka hur bastun kommer att fungera för dig. Det finns fyra huvudtyper av värmare som används för bastur. Dessa består av el, infraröd, vedeldning och gas/propan. Dessa kan vara gjorda av stål, aluminium eller keramik.

Dagens elektriska bastuaggregat värmer snabbt men förblir svala vid beröring. De finns i många färger och är ett mycket bekvämt sätt att värma din bastu, men på grund av stigande energikostnader är det många som inte gillar att använda en elektrisk bastuaggregat.

En infraröd bastuaggregat arbetar vid en lägre temperatur än en elektrisk bastuaggregat. Infravärmare omvandlar ljus direkt till värme. Denna värme värmer närliggande föremål men höjer inte lufttemperaturen. Infraröd bastu får dig att svettas mer. Värmen som orsakas av en infraröd uppvärmd bastu tränger djupare in i kroppsvävnaderna än vad den traditionella bastun kan. Denna djupa vävnadsvärme är till stor hjälp för personer med stelhet, ledvärk, ömma muskler, kronisk smärta och artrit. Den infraröda bastun värms upp snabbare än den traditionella bastun och drar mindre energi. Personer med andningsproblem kan använda infraröd bastu eftersom luften inte blir varm i infraröd bastu.

Om ditt hem har gasvärme kanske du vill välja en gasbastuaggregat. En gasbastuaggregat är mycket bekvämt än en vedeldad bastuaggregat, men många kanske inte vill använda en gasolaggregat på grund av stigande energikostnader.

En vedeldad bastuugn är idealisk för en person som har en stor källa av billig ved tillgänglig. Den som bor där det inte finns en pålitlig elkälla kan vilja välja en vedeldad bastuaggregat. Vedeldade bastuaggregat väljs av många människor som njuter av doften och skönheten hos den vedeldade bastuaggregatet. Du bör kontrollera med byggregler, föreskrifter och försäkringskostnader i ditt område innan du köper en vedeldad bastuugn.

Även om elektriska, infraröda eller gasbastuaggregat är bekväma, kommer du att förlora doften och skönheten hos den vedeldade bastuaggregatet. Däremot kommer det inte att ske sågning eller fynd av ved och de elektriska, infraröda eller gasbastuaggregaten brinner mycket renare utan att ta bort aska. En elektrisk, infraröd eller gasbastuaggregat skulle vara det bästa alternativet för någon som föredrar en renare brinnande aggregat.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar