Tips om vattenskidor

Vattenskidor är en populär vattensport som vanligtvis utövas under sommaren där de flesta beger sig till stränderna för att koppla av. Denna sport liknar isskidåkning. Du kommer att stå på en bräda eller åka skidor (antingen enkelbräda eller två brädor, en på varje fot) och dras av ett snöre eller så drar du dig mot pinnarna du håller i. Den enda skillnaden är att isskidåkning görs i fjällsnö medan vattenskidor görs i öppet vatten. Vattenskidåkning är öppen för alla, oavsett om du är proffs eller nybörjare.

När du åker vattenskidor behöver du ha följande: flytväst, pjäxor, skidbindningar, skidhandskar och så klart skidorna eller brädorna och båten. Du behöver säkra dig med en uppblåst jacka eller flytväst som är godkänd av kustbevakningen. Ifall du tappar balansen och blir slängd i vattnet kommer du att kunna flyta. Välj ett par pjäxor som du kan bära bekvämt och som inte orsakar stukningar på fötterna. Bär skidbindningarna efter att du satt i dina pjäxor. Bindningarna är justerbara för det finns olika skostorlekar. När du bär det, bär det passform och tight; och du måste vara bekväm med passformen. Det näst viktigaste du behöver ha och ha på dig är skidan. För att få detta gjort, be om hjälp från någon medan du sitter på badplattformen. När du har nött skidorna, ta tag i bogserlinans handtag och flyt i vattnet. Försök att slappna av medan du flyter med hjälp av flytvästen när föraren flyttar ut repet. Och bara förbered dig för den spännande och roliga åkturen. När föraren är klar med repet, positionerar du genom att böja benen och sträcka ut armarna helt, medan armbågarna är som för en kycklingvingars position (armbågar utanför knäna).

Skidorna ska placeras framför dig så att du är lutad; och repet i linans handtag du håller i ska vara mellan dina ben eller skidor. Nu har du placerat dig perfekt. Det är rätt tillfälle att behärska dig själv i hur man bibehåller balansen när båten bogserar dig. Håll alltid knäna böjda för knäna bibehåller balansen. Om du står rakt och vågen träffar dig är du svag och kommer verkligen att falla till vattnet. När du håller knäna böjda måste du också hålla ryggen rak. Luta dig inte. Att hålla ryggen rak gör dig balanserad och ger dig en avslappnad hållning. Men om du slarvar, blir det för mycket vikt och stress som bärs på ryggen så att du tappar balansen. Sträck ut armarna helt så att när du tappar greppet om handtaget har du tillräckligt med utrymme för att flytta armarna mot bröstet. Om du inte gör detta kommer du att falla hårt bakåt. Håll alltid vikten i mitten av skidan om du vill behålla balansen. Om du lägger mer vikt på ena foten kommer du att vända och snubbla. Och håll alltid ihop skidorna så att de inte spricker och att benen går åt motsatta håll.

Nu när du har kunskapen om vattenskidåkningens grunder kan du prova att åka skidor med stil och ha några knep. Detta kan vara svårt att uppnå i början men konsekvent övning kommer att vara nyckeln.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar