Toronto Bucketheadz

Tro det eller ej Downtown Toronto är en av mina favoritplatser att fiska efter largemouth bas. Jag älskar det eftersom den genomsnittliga storleken på fisken är stor (6lb 4oz är mitt bästa i Toronto) och det är nära min lägenhet så att jag kan fiska och ändå gå ut på natten efter en elak dag med fiske, lol! Jag har fiskat i Toronto Island och hamnen i över 20 år nu. Under de senaste 20 några udda åren har jag lärt mig få saker om vad dessa largemouth gillar och vad man ska leta efter.

Den typ av täcke som jag konsekvent har fångat bas från är ogräslinjer nära sand, träd, vinrankor som hänger över sand och konstgjorda strukturer (bryggor, broar etc.).

Här är hur jag gillar att fiska vart och ett av dessa områden. När det gäller ogräslinjerna som bryter ner i sand, har Pop ’R’s, Spooks och på senare tid Zoom Horny Toads producerat mycket bra i dessa områden, även på soliga dagar. Ha alltid ett kastbete redo för en fisk som kan blåsa upp och missa ditt bete. Jag kan inte minnas hur många gånger jag har kastat ett uppföljningsbete som en tub eller en galet riggad Senko och fångat fisken som precis hade missat mitt toppvatten. Spöet jag gillar för hårda beten i toppvatten är ett 7′m St.Croix Tournament Legend beteskastspö med 17lb Berkley XT. När det gäller paddan riggar jag den på en 3/0 wide gap maskkrok på 7′mh St. Croix Tournament Legend spö med 50lb Powerpro.

För träd gillar jag att hoppa över viktlösa Texas-riggade Senko’s och Texas-riggade tuber (vikt inuti). Att hoppa över gör att jag kan hålla mig långt tillbaka från mycket grunda träd och få en ingjutning utan att skrämma de bestar som kan leva där. För den här tekniken gillar jag 6′8″ mxf St. Croix Avid eller en 6′6″ mh Avid spinning rod riggad med 14lb eldlina och 30lb Powerpro när det blir locket blir riktigt tungt. För tuber och Senko’s har de mer subtila färgade beten producerats bäst som rökfärger, vattenmeloner och bruna.

Runt vinstockar som hänger över sand gillar jag att pitcha en 9/16oz jigg. Jag gillar jiggen här för även om den korsar en vinstocksbana kan den fortfarande krascha igenom och penetrera till botten där en Senko kan fastna och slita vinstockar för att försöka få ut betet, detta skrämmer verkligen fisken, INTE BRA! Jag gillar att använda ett 7′6″mh St. Croix Tournament Legend beteskastspö riggat med 65lb Powerpro för denna applikation. När det gäller färger fungerar alla svarta jiggar med svarta bitar, svarta och blå jiggar och alla subtila vattenmeloner, leror och bruna färger utmärkt. Men om jag var tvungen att välja en för Toronto skulle det vara den 9/16 gröna pumpan med svart flinga tillverkad av Lightning Series Lures (http://lightningserieslures.com). Det är den snyggaste färgen för Toronto helt klart enligt min mening.

Runt konstgjorda strukturer varierar jag mina presentationer efter djup och ström. När jag fiskar djupa bryggor och båtar gillar jag en 9/16 oz jigg eftersom jag enkelt kan täcka ett brett spektrum av djup med detta bete när jag simmar det längs en djup brygga, båt eller pålning. Jag gillar också att använda 25lb fluorkarbon i den här situationen eftersom fisken i detta djupa klara vatten kan ha lång tid på sig att inspektera bristerna i presentationen. På grundare hamnar kan jag välja att hoppa över Senko’s och tuber. När det gäller bropålar skakiga huvudmaskar och dropshotting Strike Zone Tournament Baits (http://strikezonetournamentbaits.com), som Slammer och Dart Worm har producerat extremt bra. Jag gjuter bara var och en av dessa förinställningar vid pålningarna och drar dem långsamt runt varje struktur, detta fungerar exceptionellt bra när det är ström. För det skakiga huvudet använder jag ett 7′m spinnspö riggat med 10lb fluorocarbon och för dropshotet använder jag ett 6′9 St. Croix Tournament Legend drop shot-spinningsspö också riggat med 10lb flurocarbon. Vikterna för det skakiga huvudet som jag använder är 1/16 oz i grunt och 1/8 oz i djupare områden med svag ström. För droppskottet använder jag en 1/0 myggkrok och en 1/4 oz droppskottvikt.

På senare tid har jag fångat några fiskar nästan mitt i ingenstans. Jag hakade ut dem i den djupa hamnen. Detta öppnade verkligen mina ögon och fick mig att inse att det finns flikar av hängande largemouth som faktiskt finns. Jag har inte riktigt kommit på dessa än. Jag snubblade över dem en dag när jag flöt runt och kastade en ytgroda över 25 fot vatten. Jag castade bara för att jag väntade på att min vän skulle gå och hämta olja till båten, jag förväntade mig inte riktigt att bli bit. Men gissa vad, en sprängde på betet och det slutade med att jag landade en 3lber. Jag kastade snabbt en galen Senko över det allmänna området och plockade upp två fiskar till av ungefär samma storlek. Och det har funnits andra tillfällen där jag har sett små skolor bara simma med över det ”djupa ingenting” och inte kunnat fånga dem.

Jag antar att berättelsens moral är att även om jag har fiskat i det här området i över 20 år, så har jag fortfarande mitt arbete för mig och du kan aldrig sluta lära dig. När du tror att du har kommit på det, slänger moder natur dig en kurva. När jag har listat ut det här nya mönstret ska jag låta dig veta, det kan dröja ett tag, lol!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar