Turistattraktioner i Kuwait

Kuwait är en modern nation med en rik historia. Beläget på den arabiska halvön mellan Saudiarabien och Irak med sin kust vid Persiska viken, har den en kultur influerad av folken i de arabiska högländerna, Mesopotamien, antikens Grekland och handlare längs kryddstigen. Det moderna Kuwait är ett oljerikt urbaniserat emirat. Baserat runt huvudstaden i Kuwait City, har det blomstrat sedan upptäckten av naturresursen på 1930-talet. Med en kosmopolitisk blandning av gammalt och nytt kan Kuwait vara destinationen du har letat efter, för den unika semesterupplevelsen eller till och med för att slå dig ner. Det finns säkert mycket att se och göra.

Tack vare sin omfattande golfkust erbjuder Kuwait många aktiviteter på eller runt vattnet. Pearl Diving var tidigare en avgörande industri i staten innan upptäckten av olja. Mest dykning sker nu under pärldykningsfestivaler där kuwaiterna återskapar sina traditionella dykmetoder innan de avrundar festivalen med sång och dans. Om du själv vill komma under vattnet erbjuder Kuwaits rev och öar massor av möjligheter att dyka och uppleva det marina livet under vattnet från första hand.

Men om du hellre vill stanna ovanför vattnet, erbjuder vikens hav utanför Kuwaits kust också de idealiska förhållandena för segling, med lugna vatten och milda vindar. För dem som besöker, erbjuder Yacht Club i Salmiya gott om förtöjning. Alternativt kan du ta båtturer för att uppleva lugnet på emiratets handfull öar och hitta en lugn plats för ett snabbt dopp. Dessa turer kan också erbjuda chansen att klämma in lite fiske som inte kan missas. Vattnen runt Kuwait innehåller ett otroligt varierat fiskbestånd som sträcker sig från haj och stingrocka till tonfisk. Om du planerar en aktivitet i en liten grupp kanske du till och med föredrar att hyra din egen båt och få fullständig kontroll över din utflykt.

För dem som söker en mer actionfylld aktivitet så finns det gott om andra möjligheter för skoj på vattnet, inklusive vattenskidor, vattenskoter och vindsurfing (även om du kanske måste köpa din egen utrustning). Annars, varför inte koppla av på någon av Kuwaits många fantastiska stränder, kanske Messilah Beach, Oqialah Beach eller Seafront vid Al-Shaab

Kuwait City är en utmärkt plats för att fördriva dina timmar med shopping oavsett om du är ute efter ledande internationella klädmärken eller färsk fisk. Köpcentret Avenues i Kuwait City är statens största och om du är sugen på seriös shopping kan du enkelt spendera en dag eller två i dess internationella butiker med massor av restauranger och biografer för att hålla dig matad och underhållen däremellan. För en annorlunda shoppingupplevelse, ta en häftig promenad genom promenaderna i Souk Sharq och dess närliggande fiskmarknad vid vattnet i Safat. Den traditionella arkitekturen skapar en unik bakgrund när du handlar på många av dina favoritbutiker. När du väl är redo för ett depåstopp är det den perfekta platsen för att njuta av lunch med utsikt över vattnet på ett av dess många kaféer och restauranger, kanske provsmaka Kuwaits traditionella skaldjurs- och kryddrätter. Huvudattraktionen i Souk Sharq måste dock vara dess sällsynta exempel på en fungerande vattenklocka – inte att missa.

För att få en bättre förståelse av Kuwaits arv och kultur bör din primära destination vara Kuwaits nationalmuseum. Inträde är gratis och det är det överlägset bästa stället att lära sig om Kuwaits historia och dess folk, vilket ger insikter i ämnen som pärldykning och kryddhandel. Särskilda höjdpunkter inkluderar de rika arkeologiska upptäckterna på ön Failaka (en gång bosatt av antika greker), de omfattande samlingarna av islamisk konst och dess planetarium.

Scientific Center, å andra sidan, kombinerar Mellanösterns största akvarium, en anläggning för barn att själva experimentera med vetenskap och en IMAX-teater som visar utbildningsfilmer. Akvariet rymmer en mängd olika marina fauna från hajar till uttrar till pingviner. Se hur hajen matas på kvällen eller komma närmare en del av det inhemska havets liv i viken. Dessutom kan du besöka Kuwait Zoo i Omarrya för att se en mängd olika djur, stora som små.

På grund av dess föränderliga ekonomiska förmögenheter är Kuwait hem för en blandning av gammal och ny islamisk arkitektur. En plats som måste finnas på alla besökare är Kuwaits största moské, Grand Mosque. Byggnaden är täckt med vackra dekorationer och kan besökas av alla trosriktningar (så länge du följer klädkoden). Men om du letar efter utsikt, varför inte bege dig till de ikoniska Kuwait Towers i Sharq-distriktet i Kuwait City. Det finns tre torn som har blivit en symbol för nationen och dess motstånd under den senaste konflikten. Ett torn har ett roterande observationsdäck på en höjd av 123 meter som ger dig 360 graders utsikt över Kuwait City och vidare. Och om det inte räcker, håll utkik efter det 372 meter höga Liberation Tower, ett av världens högsta kommunikationstorn.

Men för mer actionbaserat roligt att underhålla barnen har Kuwait ett antal nöjesparker, inklusive den största, underhållningsstaden i Al-Doha, med sin uppsjö av åkattraktioner och arkader vid sidan av trädgårdar och mer fridfulla båtsjöar. Dessutom kan barn njuta av vattenturer i Messilah Water Village och Aqua Park (bredvid Kuwait Towers), eller is- och rullskridskobanorna i Al-Shaab Leisure Park.

Med så mycket att underhålla dig och med kuwaiterna som är så naturligt välkomnande och gästvänliga som värdar, är Kuwait verkligen ett unikt resmål oavsett anledningen till ditt besök… Och om du är frestad att stanna, varför inte ta en titt på Kuwait Fastighetsförteckningar.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar