Utforska Curacaos historiska huvudstad – Willemstad

Som en av de mest spännande städerna i Karibien tillåter Willemstad – Curacaos charmiga koloniala huvudstad – besökarna att uppleva allt från historisk arkitektur och museer till restauranger och shopping i världsklass. Willemstad delas av en central kanal i två distrikt, Punda och Otrabanda. Generellt sett är Punda av större intresse för resenärer eftersom de mest intressanta historiska platserna och shoppingområdena ligger på den här sidan av huvudstaden. Till exempel, om du vill se de pastellfärgade kolonialhemmen som Curacao är känt för, är Punda-delen definitivt det bästa stället att spendera din tid på. Å andra sidan är Otrabanda – som betyder ”andra sidan” – känd som den samtida halvan av staden och hem för några spännande nya utvecklingar. Oavsett var du spenderar din tid i Willemstad hittar du massor av platser och aktiviteter som kan spännande alla resenärer.

Ett av de bästa sätten att utforska Curacaos huvudstad är med vagn. Varje dag ger sig dessa bilar med öppna sidor ut på en 75-minuters rundtur i staden och passerar alla de mest fascinerande historiska platserna. Grupper träffas vid Fort Amsterdam inom synhåll från Queen Emma Pontoon Bridge, en av öns viktigaste tekniska framsteg. Efter att ha turnerat i Willemstad med vagn kan turister gå över denna gångbro som förbinder Punda- och Otrabanda-delarna av staden. När gångvägen vilar på toppen av stadens mest trafikerade kanal, var bron utrustad med en dieselmotor och designad att svänga öppen flera gånger om dagen, vilket gör att kryssningsfartyg och kommersiella flottor kan komma in i den livliga hamnen.

Eftersom Willemstad är en stad med rötter i rik kolonialhistoria och kulturella traditioner, erbjuder lokala museer några av öns mest fängslande platser. En av de mest intressanta samlingarna finns på Museum Kura Hulanda, ett av de största museerna i Karibien. De restaurerade koloniala lagren i Kura Hulanda visar upp Dr. Jacob Gelt Dekkers livsverk och är fulla av afrikanska artefakter och konstigheter. Eftersom afrikansk kultur har spelat en viktig roll i den postkoloniala utvecklingen av Karibien, ägnas flera utställningar åt detta historiska förhållande. Det mest imponerande exemplet på denna historia är en fullskalig reproduktion av ett kolonialt slavskepp, modellerat direkt efter ett fartyg som seglade från Elfenbenskusten till Karibien och Amerika. Beläget i Otrabanda, är detta fascinerande museum öppet varje dag från 10:00 till 17:00 och erbjuder en unik, informativ upplevelse för hela familjen.

En annan bra sida att lära sig om Curacaos och Karibiens historia är Maritime Museum. Beläget i det pittoreska området Scharloo, beskriver Maritime Museum öns historia från ankomsten av de första invånarna runt 600 f.Kr. till nutid. Med hjälp av 40 permanenta utställningar kan besökare kronologiskt spåra Curacaos ekonomiska och kulturella utveckling. Förutom antikviteter, artefakter och historiska kartor kan gästerna också se ett antal videopresentationer med muntliga historier som erbjuds av några av öns mest färgstarka personligheter.

Nära Queen Emma Pontoon Bridge hittar du det charmiga Curacao-museet. Inrymt i ett militärsjukhus från 1800-talet som omsorgsfullt restaurerades i mitten av 1900-talet, är detta lilla museum nu hem för historiska målningar, skulpturer och möbler tillverkade under flera hundra år av lokala och holländska hantverkare. Utomhuspaviljongen är också ett populärt resmål då många föreställningar med lokala och resande musiker äger rum under hela året.

Detta livliga område nära Fort Amsterdam och pontonbron markerar också ingången till stadens bästa shoppingdistrikt. När du går genom Punda-distriktet och närmar dig hamnen kommer du att upptäcka en av de mest spännande shoppingstråken vid Waterfront Aches. Denna speciella ¼ mil långa remsa är svår att missa eftersom den är markerad av historiska 30 fot höga stenvalv och kullerstensgångar. Under valven hittar du många specialbutiker och restauranger, med alternativ för alla smaker och plånböcker. Detta distrikt vid vattnet erbjuder också fantastiska kvällsaktiviteter, eftersom många företag håller öppet sent och de smala gatorna är elegant upplysta varje natt.

Nära det centrala shoppingområdet vid vattnet kan du också besöka en av Curacaos stora shoppingtraditioner. Varje dag ligger små båtar längs stadens centrala kanal och säljer sina produkter direkt från sina fartyg på den flytande marknaden. Eftersom många av båtarna kommer från Venezuela, Columbia och andra karibiska öar, erbjuder försäljarna inte bara de färskaste råvarorna och skaldjuren man kan tänka sig, utan säljer också konst, hantverk och andra unika produkter från hela regionen. Den flytande marknaden öppnar vanligtvis klockan 06.00 varje dag och nya båtar anländer under hela eftermiddagen, vilket garanterar shoppare en distinkt upplevelse när de besöker dem.

När du besöker Curacao, se till att tillbringa lite tid i öns fängslande koloniala huvudstad. Oavsett vilka områden i Willemstad du besöker kommer din familj att bjudas på platser och aktiviteter som är historiska, kosmopolitiska och alltid spännande.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar