Var ligger Malta?

Ställ frågan till någon ”Var ligger Malta?” och det finns en god chans att han eller hon kommer att svara att de aldrig ens har hört talas om Malta. För att vara rättvis är det mestadels icke-européer som vanligtvis inte har hört talas om de maltesiska öarna. Med introduktionen av billiga flyg till Malta har detta gradvis förändrats under de senaste åren.

Så var ligger Malta?

Om du tittar på en världskarta kommer du att bli förlåten om du slutförde missade Malta. På vissa kartor finns det inte ens! Men om du tittar igenom en karta över Europa kommer du att se Malta mitt i Medelhavet. ”Spot” är nyckelordet här, eftersom Malta bokstavligen är en plats på praktiskt taget vilken karta som helst.

Detta indikerar att ön är liten. Den maltesiska ögruppen består till största delen av tre öar, nämligen Malta, Gozo och Comino. Malta den största, är bara 316 kvadratkilometer och att korsa ön från sida till sida med bil, tar dig drygt en timme (om du inte tar hänsyn till trafiken).

Så vad är det som är så fascinerande med den här ön, dubbelt så stor som Washington DC?

Det är öns rika och långa historia och fantastiska stränder som drar tusentals besökare varje år till den. För att inte tala om en mängd andra attraktioner och platser. Kombinera det med vänliga och välkomnande lokalbefolkning och du har en vinnare.

Under sin semester på Malta inser många besökare ofta efter ett tag att de vill anamma den avslappnade medelhavsstilen, bestämmer sig för att köpa fastighet på Malta och flytta till de maltesiska öarna för alltid.

De maltesiska öarnas närhet till södra och centraleuropeiska länder gör dessa små men fängslande öar ännu mer attraktiva. Till exempel är Sicilien bara en halvtimme bort med flyg.

Så nästa gång någon frågar dig ”Var ligger Malta?” se till att ge ett detaljerat svar eller ännu bättre, visa honom eller henne dina fantastiska bilder från din semester på Malta!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar