Varför dina testiklar ibland krymper

Många män undrar vem som ibland är deras testiklar som är mer hängande (hänger ner) och varför de ibland dras upp nära kroppen. Detta är under vardagsaktiviteter och inte relaterat till sexuell stimulering.

Spermier är mycket känsliga varelser. De är särskilt temperaturkänsliga. För att överleva måste de vara cirka 35 grader Fahrenheit under normal kroppstemperatur. Det är därför testiklarna hänger utanför kroppen hos hanen, för att hålla dem vid denna lägre temperatur (i förhållande till kroppstemperaturen). Detta är annorlunda än honäggen, eftersom de finns i hennes kropp och hålls vid normal kroppstemperatur.

Testiklarna är täckta av en tunn muskel som kallas cremasteric muskel. När denna muskel dras ihop dras testiklarna upp närmare kroppen. När denna muskel är i vila hänger testiklarna ner.

När man är i en mycket kall miljö och testiklarna inte är externt isolerade, såsom en kalldusch eller ett bad, kommer den cremasteriska muskeln att dra ihop sig för att dra testiklarna närmare kroppen. Kroppen känner att testiklarna blir kallare än 35-graders Fahrenheit-faktorn så det drar upp dem närmare kroppen för att hålla dem varmare genom direkt kroppsvärme. Det är därför dina testiklar kommer att krympa närmare din kropp. Din kropp gör detta för att säkerställa att spermierna är i en miljö som inte kommer att vara för kall för att döda eller skada dem.

Motsatsen gäller när man befinner sig i en mycket varm miljö. Som att vara i en bastu eller badtunna. Den cremasteriska muskeln slappnar av för att få testiklarna så långt bort från kroppen som möjligt, eftersom din kropp inte vill att mer värme överförs till testiklarna än vad som är nödvändigt. Det är därför en varm sommardag kommer dina testiklar att hänga ner och som mest hängande. Din kropp hjälper automatiskt till att reglera temperaturen i spermiernas miljö genom denna mekanism av den cremasteriska muskeln.

För att lära dig mer om testikelstimulering och hur du ökar din seminalproduktion, läs IRON MAN PENIS.

Vänliga hälsningar,

Georg von Neumann

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar