Vattenskoterförsäkringar skyddar mer än fartyg

Med sommaren i full gång har många människor sina båtar och andra hantverk ute på vattnet, och det betyder att något dåligt kan hända när som helst som kan förstöra vad som annars kunde ha varit en fantastisk dag. Många saker kan gå fel när man åker båt, och med spridningen av vattenskotrar och andra fartyg under de senaste åren är det fler som använder landets vattenvägar för rekreation än någonsin tidigare.

Det finns nästan 13 miljoner typer av fartyg registrerade i USA, enligt National Marine Manufacturers Association. Och det finns många som trafikerar vattnet utan statligt mandat registreringsetiketter, vilket gör trafikerade vattenvägar till en potentiell källa till problem för båtägare och andra.

Lyckligtvis kan en bra vattenskoterförsäkring skydda ägare av fartyg mot skada eller förlust av deras egendom samt ge ansvarsskydd i fall en passagerare eller någon annan skadas eller dödas eller deras egendom skadas eller förstörs i samband med fritidsaktiviteter. Även något så enkelt som en kanot eller plattbottnad båt kan tippa och skicka någon i vattnet, vilket kan resultera i en skada eller dödsfall som kan leda till att ägaren hamnar i ekonomisk ruin.

Nästan alla egendoms- och olycksfallsförsäkringsbolag garanterar skydd för vattenskotrar, och en bra policy kan fås för så lite som ett par hundra dollar per år. Sådana planer kommer att försäkra båtar och vattenskotrar mot stöld, skada, förstörelse eller orsaka skada eller förstörelse av andras egendom. Om av misstag rammar ett annat farkost eller träffar en brygga eller annan struktur och skadar eller förstör den, skulle försäkringen betala upp till policygränserna för att reparera eller ersätta den.

Och med många människor som njuter av vattenskidor och andra aktiviteter, finns det en risk för en olycka som resulterar i allvarlig skada eller dödsfall som båtägaren kan hållas ansvarig för. Men en bra politik kommer att försäkra sig mot det också. Även personliga tillhörigheter som förlorats eller stulits från ett fartyg kan omfattas av en bra plan.

Även om sådana försäkringar kan vara överkomliga och något heltäckande vad de täcker, finns det begränsningar och undantag. I allmänhet kommer alla vattenskotrar som har modifierats eller byggts för hög hastighet att uteslutas, och den hastigheten kan vara så låg som 65 miles per timme, vilket många farkoster kan överskrida nuförtiden. Och män under 25 år tenderar att debiteras högre priser på grund av en större sannolikhet för riskbeteende från den demografiska undergruppen.

Ett vanligt ansvarsområde för fartyg varierar från cirka 100 000 $ till 300 000 $ men kan gå högre. Och försäkringsbeloppet för farkosten i fråga kan bestämmas av dess återanskaffningsvärde eller dess faktiska kontantvärde. Ersättningsvärdepolicyer omfattar mer än faktiska kontantvärdetäckningar, men ju mer någon tycker om att vara på vattnet, desto mer är desto dyrare skydd vettigt.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar