Vattensportens historia

Simning noteras i många av klassikerna som relaterat till hjältemod och religion. Nicolas Wynman’s Dialogue Concerning the Art of Swimming (1538) är det första nedtecknade skriftliga dokumentet om simmetoder. Simning dök upp första gången i OS 1896, parallellt med utvecklingen av poolen. Att simma Engelska kanalen är det mest uppmärksammade icke-olympiska evenemanget. Det bevisar excellens i styrka och uthållighet. Matthew Webb från England var den första mannen som korsade Engelska kanalen 1875, och senare blev Gertrude Ederle från Amerikas förenta stater den första kvinnan att korsa 1926.

Att snorkla för att se exotiska fiskar och akvamarinliv är ett mycket älskat semesteräventyr. Förr i tiden tillverkades snorklar av ihåliga vassar som fanns i sjöar och kärr. Plinius den äldre, en romare från det första århundradet e.Kr., hänvisar till snorkeln, så aktiviteten är en av de äldsta registrerade vattensporterna. Loenardo da Vinci skapade en modernare snorkel när den venetianska senaten kallade honom att göra det. Dykare fäste detta ihåliga rör till läderhjälmar

Dagens dykarsnorkel är vanligtvis ett J-format rör som är öppet upptill och har ett munstycke i andra änden, vanligtvis inte mer än 2 fot (61 cm) långt.

Amerikanska västkusten går vilda och rider på vågorna på en träplanka känd som en surfbräda. Ursprungligen utvecklades surfing på Hawaii på 1800-talet. Det blev populärt i Kalifornien på 1920-talet och blev en populär ungdomssport på 1960-talet.

Surfare använde ursprungligen långa, besvärliga träbrädor men åker nu lätta syntetbrädor som tillåter en större grad av manövrerbarhet. Hawaii håller årliga internationella surfmästerskap.

Vattenpolo har sitt ursprung i England 1870, och American anslöt sig till tåget i början av 1900-talet. Många klubb- och collegelag finns för denna rigorösa sport. Amerikaner gav spelet en twist genom att använda en mjukare gummiboll i en större pool, ett spel som kallas softball vattenpolo. Våld och grovt spel satte stopp för denna fraktion av sporten, och idag fortsätter bara hårdbollsversionen att spelas över hela världen. Män började med vattenpolo på olympisk nivå 1900, och kvinnor spelade först i OS 2000.

Dykning, en annan olympisk favoritsport, startade tävlingen 1871 utanför London Bridge. Dykning är nu en populär sport på gymnasie- och högskolenivå, och är en fantastisk uppvisning i styrka, kontroll och smidighet.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar