Vattentätning för att skydda skor – speciellt dina nya båtskor!

Om du precis spenderat en massa pengar på nya Sperry topsiders, kan du lika gärna spendera ett par dollar till för att se till att du får ut det mesta av dem. Att vattentäta dina båtskor är utan tvekan det viktigaste du kan göra för att öka deras livslängd.

Varför vattentät?

De flesta skor är gjorda av porösa material, som läder, till exempel. Porösa material har mikroskopiska hål som tenderar att absorbera fukt. Fukt kan drastiskt minska livslängden på dina skor. Hur? Du kanske frågar. Efter att porösa material har absorberat vatten är det mycket svårt för dem att bli av med det. Problem uppstår med temperaturförändringar och solljus. Förändringar i temperatur och solljus gör att vattnet som finns i skornas porer expanderar och drar ihop sig. Detta leder till sprickor i materialen längs spänningslinjer. Tro mig, du vill inte att dina skor ska se ut som läderinteriören i en trasig sportbil från 80-talet.

Hur du skyddar dina skor

Jag föreslår att du köper en vattentätande spray och applicerar den på dina skor OMEDELBART efter att du köpt dem. Ja, det betyder innan du någonsin sticker dina fötter inuti dem. Jag vet jag vet. Säljarna på Finish Line har försökt sälja de här grejerna till dig tidigare. Men gissa vad? Det fungerar faktiskt.

Vattenavvisande medel fungerar genom att i huvudsak täppa till porerna i material som dina skor är gjorda av. Naturligtvis, när vatten inte kan hitta in i porerna på dina skor, finns det inget sätt för porerna på dina skor att expandera och dra ihop sig. Det betyder att dina nya Sperry topsiders kommer att vara mer motståndskraftiga och kommer att hålla mycket längre än om de inte skulle ha varit vattentäta.

Var kan man köpa vattentäthet?

Online, online, ONLINE! Varför? För det är billigare.

Köp ett par burkar för att se till att du alltid har extra runt huset vid ett impulsivt båtskoköp.

Hur man vattentäta skor

Enkel. Börja köpa dra dina skor vår av deras låda. Jag brukar se till att mina inte är spetsade, även om det inte är jättestort. Hitta sedan ett välventilerat område. Lägg ner lite tidning/presenning/anteckningsböcker/vad som helst för att se till att du inte fläckar området runt där du sprayar. Håll burken med vattentätande spray 8-12 tum bort från skorna och spraya bort! Var generös, men se till att du inte blötlägger skon. Planera faktiskt på minst 2 lager. Se till att du låter dina skor torka helt mellan lagren; det bör ta cirka 10 eller 15 minuter.

Hela vattentätningsprocessen bör bara ta cirka 40 minuter och kosta dig mindre än $5. Det är en ganska liten investering eftersom du vet att du kan öka livet på dina Sperry Topsiders med upp till några månader, och ibland till och med längre!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar