Vi anländer till West End, Tortola, BVI

Liksom många öar är USA Jungfruöarna och Brittiska Jungfruöarna beroende av färjor och lokalbefolkningen verkade springa för att få dem innan den sista färjan skulle gå till deras destination. Vi tyckte att färjeschemat var lite förvirrande till en början, men när du väl vet vilken terminal du är vid är det vettigt. Förplanering hjälper, jag visste inte ens var vårt B&B låg; inte ett stort problem men detta kan fånga den avslappnade turisten avvaktande. Vår Native Sons färja från Red Hook, Saint Thomas var trevlig, tredje världslig nog att få oss att inse att vi var i ett annat land. Färjorna verkar verkligen säkra nog, bara lite daterade, min typ av åktur. Medan inga höns eller kor anslöt sig till oss på vår resa fanns det ett stort urval av mat och andra föremål som togs in i BVI. Ett kylskåp satt på kajen och väntade på en senare resa.

En snabb och mycket naturskön trettio minuters resa fick oss att anlända till HM Custom Dock i West End, Tortola, BVI. West End är en fantastisk hamn med villor vid havet som hänger över bukten. Mängden båtar är häpnadsväckande, de flesta av dem stora katamaraner och monohaul segelbåtar.

Att gå genom tullen är en mycket tillfällig affär även om man måste komma ihåg att ta med sitt pass; detta är ett annat land. Du kommer in i en liten del av Storbritannien, kanske den enda delen av Storbritannien som använder amerikansk valuta.

Soper’s Hole, West End, Tortola

West End är lokalt känt som Soper’s Hole, ett fantastiskt gömställe för pirater och sjöfarare förr i tiden. Det är fortfarande en avkopplande plats att umgås och förbereda sig för den kommande resan. Vi tillbringade eftermiddagen på båten med att vara ganska lata och begav oss till stranden för att kolla in marinan och ta en bit mat på Pusser’s Landing Bar & Restaurant.

Min första chans att göra någon seriös fotografering kom när vi vandrade i hamnen. Timingen var verkligen inte perfekt för de ”humör”-bilder jag gillar att ta, men den mörkblå himlen och de rena vita båtarna gjorde verkligen fotografier av ”kalendertyp”. När jag tittade tillbaka på bilderna insåg jag att all min fotografering hade gjorts inom cirka 40 minuter. Detta är definitivt det mer journalistiska förhållningssättet på jobbet. Om jag hade använt ett stativ skulle jag förmodligen bara ha tagit cirka 5 bilder och gjort Cherie och Terry galna!

Vi återvände till båten för att njuta av vad som förvandlades till en mycket vacker solnedgång, inte en av de där ofantligt fantastiska men ändå väldigt fotogenisk. Det här var första gången jag fotograferade en solnedgång med Nikon D800 och mängden detaljer fick mig att bli riktigt bra. Med hjälp av matrismätning kunde jag bara använda en exponeringskompensation på -0,3 med praktiskt taget den enda utblåsningen precis nära solens boll. Skuggdetaljer gick hela vägen in i de mörkaste områdena i bakgrundsbelysta scener.

Jag tror att när jag kommer hem och tittar på bilderna på min stora arbetsdator kommer jag att bli överväldigad. Du kunde se genom att titta på histogrammet hur mycket detaljer som fanns, fantastiskt. Jag kan inte vänta med att öppna upp bilderna i min RAW-konverterare, Nikon NX2 och leka med nivåerna lite. (obs: bilden som visas här har bearbetats – mer detaljer kommer att följa)

Jag tog också några bilder i skymningen med Nikon 70-200mm f2.8-objektivet. Detta är VRII-modellen som förmodligen ger dig upp till 4 stegs bildstabilisering. Jag har hört blandade recensioner om att använda stabiliseringen på aktiv snarare än normalt men bestämde mig för att prova. Detta aktiva läge tjänade mig väl förra sommaren när jag fotograferade från vår båt och från flygplan, men jag hade inte riktigt försökt använda det i svagt ljus tidigare och vår båt var i det här fallet bunden vid en förtöjningsboll, inte under segel .

Resultaten var lite hit and miss. De flesta av bilderna jag tog på cirka 1/100 sekund var tillräckligt skarpa och jag skulle verkligen inte tveka att skicka ut dem för publicering, men när jag fotograferade på 1/15 sekund var min framgångsgrad nere på cirka 10%. Ändå, av de 10 fotografier jag tog på 1/15 sekund, är en av dem tillräckligt skarp för att jag kan använda dem om det behövs, kanske inte för en affisch, men det skulle hålla upp till en dubbelsidig uppslag i en tidning. Jag har verkligen inga klagomål på det, särskilt med ”no cost”-faktorn att ta massor av digitala bilder. Fotografier som dessa skulle ha varit helt ovanliga även för 10 år sedan.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar