Viktminskning efter förlossningen – den hemliga formeln för att gå ner i vikt efter graviditeten

Du kanske klagar på att du inte har tid för träning efter att ditt barn har fötts eftersom du skulle vara superupptagen med att vara mamma. Du bör dra fördel av att vara upptagen eftersom det kan hjälpa dig att bränna kalorier. Ju mer du är fysiskt upptagen desto mer kalorier förbränner din kropp. Det är så sant, och så går man ner lite i vikt – låter det inte bra? Hur som helst, här är några tips för att gå ner i vikt efter graviditeten:

– Drick mycket vatten, inte mindre än 10 glas per dag. Vatten kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Vatten hjälper din lever att spola ut avfallet ur din kropp, dina njurar behöver inte arbeta så hårt för att bli av med avfallet. Att dricka vatten är ett av de bästa sätten att gå ner i vikt efter förlossningen. Du skulle behöva mycket vatten eftersom du förlorade mycket under din förlossning.

– Ät magert kött – speciellt fisk och kyckling. Det finns bra proteinkällor som din kropp behöver, plus att det är lite fett så det är väldigt bra att konsumera denna typ av kött.

– Ät mer frukt och grönt, detta är bra källor till vitaminer och mineraler. Försök att äta 1 äpple före varje måltid. Äpplen kan hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom de får dig att känna dig mätt längre tid.

– Bastu är bra efter förlossningen. Försök att använda bastu 30 minuter om dagen i 2 veckor efter att ditt barn har fötts. Du kommer att se att du kan gå ner i vikt snabbare, din hud ser fräschare ut och plus att det är bra för din kropp den gången.

– Träning: du kanske inte har tid att träna eftersom du skulle vara upptagen med att ta hand om din nyfödda och göra andra saker. Du behöver inte träna om du inte har tid utan försök göra alla hushållssysslor och babyvård själv – det skulle åtminstone hjälpa dig att bränna några extra kalorier.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar