Vilken typ av bastu är bäst?

Vilken bastu är bäst?

Beroende på vilken bastuhandlare du pratar med kommer de att deklarera sin egen är det bästa sedan skivat bröd! När vi producerar denna informativa artikel vill vi klargöra att vi inte är en bastuleverantör och därför verkligen inte är sugna på någon enskild bastuproducent. Vi vill helt enkelt slå samman var och en av våra läsare med den mest fördelaktiga bastun för dem. Med det sagt, den mest fördelaktiga bastun som passar dina behov kan bara bestämmas av dig. På den här sidan kommer vi att gå igenom olika varianter av bastur samt egenskaperna som de har så att du kan välja den bästa bastun för dig personligen och din familj.

Inuti vs Utomhus

Närhelst du väljer den perfekta bastun för dig själv är det allra första beslutet du behöver göra, behöver du att din personliga bastu ska vara inne i ditt hus eller utomhus? Du måste välja den perfekta platsen för din bastu beroende på vilken typ av bastu du väljer.

Om du väljer en vanlig bastu, till exempel en flamcentrerad bastu som innehåller rök, kommer du definitivt att behöva den vara utomhus. Dessutom, om du väljer att välja en våt bastu, som en vattenångbastu, måste du införliva något sätt att få vatten till enheten. Detta är lättare att få i ditt eget hem. Tyvärr kräver förekomsten av vattenånga och fukt en utmärkt avluftningsmetod.

Oavsett vilken typ av bastu du väljer att gå med, kommer det nästan säkert att kräva någon form av elektrisk kraftkälla. Detta är också viktigt att alltid komma ihåg innan du bestämmer dig för att placera din bastu långt bort från ditt hus.

Vattenlös vs vattenberoende

Ett annat val du behöver göra är mellan den vattenfria bastun eller en vattenberoende bastu. Som en tumregel är vattenfria bastur, som den infraröda bastun, idealiska för i huset eftersom de inte ger någon form av fukt. Luftfuktigheten är definitivt skadlig för nästan alla väggytor och tak i din bostad.

Vi försöker inte säga att våta bastur aldrig kan placeras i ett hus. Om du tittar på flera gym har de ingång till varma ångområden. Trots det, om du bestämmer dig för att sätta in en våt bastu i ditt hem, kommer det att vara smart att få den byggd på en plats som är utformad för att hantera fukt, till exempel en miljö där porslinsplattor och linoleumytor tenderar att finnas gott om!

Typisk värmeenhet vs infraröd värmeenhet

Om du väljer en vattenfri bastu, kanske du har ett annat val att göra. Du måste bestämma om bastun ska värmas upp genom vanliga eldrivna värmeelement eller infraröda värmeelement. Typiska elektriska värmeelement är helt enkelt standardvärmeelement som förstärker värmen i luften i rummet. Denna typ av värmesystem använder den ursprungliga bastutekniken med konvektion.

En annan typ av värmeenhet är den infraröda värmeenheten. Vi har varit angelägna om den infraröda värmeenheten för alla möjliga faktorer. Den främsta anledningen till att de flesta människor älskar den här typen av bastu är att den ger exakt samma, och ibland bättre, resultat än en vanlig bastu. Till exempel kan en infraröd bastu ge liknande resultat som en vanlig bastu även om den fungerar vid en reducerad hög temperatur. Detta är mindre farligt för varje individ.

Storleksbekymmer

Det sista alternativet som kan fastställa vilken bastu som är en bra bastu för att passa dina behov är valet av storlek. Bastu finns i alla möjliga dimensioner och former. De skapar till och med bastur för att glida bekvämt in i ett hörn och flera bastur är designade som en tunna. I slutändan måste du bestämma dig för vilka bastumått som är bäst för ditt boende. När du väl har valt vilken storlek på bastun som är perfekt för dig rekommenderar vi alla att de beräknar bostadsytan där de ska placera enheten. Detta kommer att säkerställa att enheten passar utan onödig huvudvärk.

En sista, men viktig anmärkning:

Om du väljer att köpa en utomhusbastu, se alltid till att du ställer in den utomhus. Och om du bestämmer dig för att skaffa en inomhusbastu, måste du verkligen vara säker på att du placerar den i huset. Vi har snubblat på ett antal vittnesmål där bastuanvändare valde att sätta sina inre bastur utanför huset, så att det kan vara nära poolen eller till och med inne i förrådet, på grund av utrymme. Detta resulterade i att bastun inte fungerade ordentligt.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar