Yachtcharter i Beirut – Cruising i östra Medelhavet

När Beirut vaknar upp till medelhavssommaren och strandklubbarna börjar förbereda sig för en hektisk säsong med underhållning av stadens ”vackra människor”, står även marinorna i beredskap, med ett glänsande urval av snygga motoryachter polerade och redo för potentiella charterkunder.

Den libanesiska yachtsäsongen inleds i maj, efter Beirut Boat Show, och kryssningar fram till slutet av september, med det goda vädret som fortsätter långt efter att stränderna i västra Medelhavet har lämnats till Riviera diehards och chica gamla damer med välskötta pudlar. Beirut är en stad som inte sover, och där utseendet spelar roll, så att spendera dagen med att slumra på solsängen på en 80ft Azimut är den perfekta ”efterfesten” innan dagen drar igång ordentligt med en utsökt skaldjursbricka och ett glas Moet på en av de fashionabla strandklubbsrestaurangerna.

Det här är Beirut vid vattnet. Glamoröst och härligt tillgängligt från de två största marinorna – den omfattande La Marina i Dbayeh och eliten Solidere nära Downtown. Ta en yacht från en sportig 50ft upp till en lyxig 200ft, och planera ett program som omfattar avslappnad cruising, ett lunchstopp i land och kylda cocktails som serveras av besättningen när solen sakta glider under horisonten.

Strandklubbar längs den libanesiska kusten utvecklas stadigt och exklusiva med Oceana, Edde Sands och Orchid som erbjuder destinationer inom bekvämt räckhåll från Beiruts småbåtshamnar. Libaneserna är smarta, de har en fantastisk sträcka av Medelhavets kust och bristen på öar och pittoreska små hamnar hindrar dem inte från att anamma en yachtlivsstil som är synonym med den glamorösa italienska och franska rivieran. Med kompletterande jolleöverföringar i land och prisbelönta kockar finns det många goda skäl att lämna yachten för ankar i ett par timmar och njuta av en sensationell strandupplevelse. Tänk Pampelonne på franska Cote d’Azur – stil handlar om att göra en fantastisk entré och detta slår parkeringen när som helst!

Libanon är ett populärt resmål med både utvandrade libaneser och besökare från hela regionen som älskar den exotiska kombinationen av medelhavsatmosfär med en smak från Mellanöstern. Libanesernas förhållande till havet är lika urgammalt som de feniciska ruinerna som sträcker sig längs kusten och även om nöjena av att vara på vattnet nuförtiden är mer hedonistiska än kommersiella, fortsätter Neptunus anda att locka alla dem som omfamnar detta land och hennes unika arv.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar