Yachtcharter i Ibiza Town – Segling på Party Hotspot

Ibiza stad, eller Eivissa, som den kallas på det lokala språket katalanska, är öns största stad. Den vackra och unika UNESCO världsarvslista är full av intressanta människor, härliga barer samt restauranger och spännande klubbar att gå till. Shopping är kul, nattlivet legendariskt och varje sommar kommer många kändisar hit på semester. Det finns ett brett utbud av utvalda segelyachter och motorbåtar att hyra.

Hur tar man sig dit när man planerar en bareboat-charter i Ibiza stad?

Ett alternativ för att ta dig hit är att flyga direkt till den internationella flygplatsen som ligger bara 7 km från Ibiza stad. Särskilt på sommaren erbjuder det många förbindelser till stora europeiska städer.

Ibiza stad och San Antonio, den näst största staden på Ibiza, har också en mycket bra färjeförbindelse från och till grannöarna, samt till hamnstäderna Barcelona, ​​Valencia och Denia på det spanska fastlandet. Till Valencia eller Alicante är det 100 NM och till Barcelona 160 NM. Grannön Formentera ligger bara 11 NM bort och Mahon på Menorca, den näst största Balearerna, cirka 140 NM.

Skulle du inte hitta en ledig charteryacht på Ibiza är det möjligt att flyga till Mallorca och hyra en charteryacht där. Från Palma de Mallorca är det ca 70 NM till Ibiza stad.

Vilka småbåtshamnar finns det i och runt Ibiza stad?

Mycket centralt beläget vid foten av Gamla stan ligger Club Nautico Ibiza och Marina Ibiza Magna. Härifrån kan du promenera direkt in i Ibiza Towns myller. Det exklusiva Ibiza Magna erbjuder många tjänster och har 85 förtöjningsplatser för yachter upp till 60 meter långa. Här hittar du de snyggaste superyachterna förtöjda och kan lätt upptäcka någon kändis ombord.

Ibiza Yacht Club, eller Club Nautico Ibiza är den näst äldsta hamnen på Balearerna och har 300 kajplatser för segelbåtar eller motoryachter upp till 18 m samt många faciliteter. Den ideella klubben har en lång tradition och erbjuder många seglingskurser.

I moderna Marina Ibiza finns 539 båtplatser, de flesta för yachter upp till 60 m. Ändå kan den också hysa megayachter på upp till 100 m längd. Här hittar du en boulevard med butiker, restauranger och vackert anlagda grönområden. Fler faciliteter inkluderar bränsletillförsel och 24 timmars bevakad parkering. Det ligger på den norra stranden av Ibizas hamn och det är 20 minuters promenad till centrum av Gamla stan. Stilen är mycket exklusiv och i omedelbar närhet hittar du en mängd lyxiga klubbar och restauranger, det vill säga den berömda ”Cipriani”.

Den trendiga och populära Marina Botafoch ligger precis intill Marina Ibiza och har 428 båtplatser för båtar upp till 30 m längd. Det finns en mängd olika tjänster och butiker samt många restauranger och barer. Mycket användbar är färjetrafiken som går direkt från Marina Botafoch till hamnpromenaden i Gamla stan. Här, liksom i alla andra småbåtshamnar på Ibiza, är det viktigt att boka i förväg eftersom det är så hög efterfrågan på båtplatser på sommaren.

Marina Santa Eulalia på östkusten, 15 km från Ibiza stad, har 755 förtöjningsplatser för båtar från 6 -22 m längd. Det finns många tjänster tillgängliga som resehiss, kran, bensinstation och 24-timmars bevakning. Andra funktioner inkluderar ett köpcentrum, restauranger, kaféer och nautiska butiker. Club Nautico San Antonio, på västkusten, 19 km från Ibiza stad, erbjuder ytterligare 578 kajplatser för fartyg upp till 50 m. Det är nyrenoverat och har många innovativa tjänster. Och Puerto de San Antonio har 245 för båtar som inte är längre än 30 m. Denna populära fiske-, marin- och kommersiella hamn innehåller en bensinstation samt många reparationstjänster.

Vad finns det att göra i Ibiza stad förutom att segla?

Det finns absolut ingen brist på roliga saker att göra här. Vad många inte vet är att även på vintern finns det ett överflöd av festivaler, eller fiestas som de kallas i Spanien. Den 6 januari, Tre kungars dag, är det stora processioner överallt. Sedan är det San Antonio, en enorm Flower Power-fest, som normalt äger rum den första lördagen efter Tre kungars dag. Det finns många fler fiestadagar i januari och det är en mycket lugnare tid att besöka ön. Dagstemperaturerna ligger runt 17 grader i genomsnitt men faller sällan under noll. Du kan passa på att besöka stränderna eller sevärdheterna med knappt några turister i närheten.

Om du kommer hit på sommaren för en bareboat-charter på Ibiza kan du enkelt kombinera segling med sightseeing. Gamla stan, eller ”Dalt Vila” är en fascinerande labyrint av kullerstensgator, pittoreska såväl som ståtliga hus och en myriad av charmiga restauranger och barer. Det finns några mycket exklusiva matställen. Här kan du sitta och titta på folk – det finns ingen bättre plats i världen för det. Eller så kan du besöka det fantastiska slottet på Ibiza samt Catedral de Santa Maria och det finns många gallerier och museer att välja mellan. Dessutom kan du hitta många udda butiker som gör shoppingen här väldigt färgstark och intressant.

Nattlivet i Ibiza stad är mer levande än på någon annan plats i världen. Många kända DJ:s har residens här och klubbar som Pacha, Space, Amnesia eller Ushuaia har varit värdar för världens mest kända DJ:s. Och på dagtid finns det några mycket eleganta strandklubbar som Nassau Beach Club eller Nikki Beach där du kan sola, bada, vin och äta. Lio Beach Club har en fantastisk Cabaret Show och du kan bege dig till det berömda Café del Mar, där avslappnande musik togs till en annan nivå.

Vattensporter är oändliga: Dykning, snorkling, parasailing, åk vattenskoter eller paddla kajak. Vattenparken Aguamar nära Ibiza stad är en attraktion för familjer och Parque Nacional de Ses Salines erbjuder ett imponerande landskap och det är fantastiskt att ta med barn att sola eftersom det finns en mycket säker pool.

Vilka möjliga dagscharterresor finns det från Eivissa?

Ibiza är perfekt för strandhoppning – på en partybåt eller en vanlig segelbåt.

Den västra kusten – läkusten – har många mindre öar och vackra vikar med strandbarer och faciliteter att ankra. Ön Es Vedra med sin karaktäristiska pyramidform är enormt populär. Sedan finns det vackra Cala Jondal med Blue Marlin och andra mycket välbesökta strandklubbar.

Cala Compte, en vacker strand på västkusten, sägs vara bäst att titta på solnedgången. Rekommenderas också är Cala Bassa och Playa Cala Salada nära San Antonio. Sa Caleta, en forntida fenicisk bosättning tillsammans med naturparken Ses Salines utropades till världsarv 1999.

Ses Salines, den långa sandiga och exklusiva stranden med färgade bojar att ankra är också den sydligaste punkten på Ibiza och närmast Formentera. Härifrån kan du bege dig till Espalmador, en privatägd ö norr om Formentera. Det ståtar med naturligt terapeutiska lerkällor och en vit, orörd sandstrand med en rosa kant på grund av ett angränsande korallrev. Det är ett komplett paradis och ett skyddat världsarv. Njut av utsikten över det hisnande landskapet och massor av förankrade superyachter på sommaren.

Och på Illetas Beach i Formentera kan du hitta några fina fiskrestauranger på den bländande vita sanden, leta efter skal eller spela vattensporter i akvamarinhavet. Det här är saker som drömmar görs av!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar