Hur man skapar en hemmabastu

Bastur är kända för att ha hälsofördelar förutom den avkopplande upplevelsen. Att bygga en bastu hemma ger dig tillgång till en fristad eller avkoppling dygnet runt, och fördelen av att veta att din plats är ren och infektionsfri. En bastu kan ta plats och är ganska kostsam att bygga men på senare tid har den blivit billigare och lättare att installera. Här är några saker du behöver tänka på:

1. Välj en plats för din bastu. Vilken yta som helst med ett genomsnitt på femtio kvadratfot skulle vara tillräckligt. Du kan göra om en garderob, en källare, garage och ett extra badrum till din relaxhörna. Utomhusbastur är bättre placerade nära pooler som i ett skjul eller en utomhusdusch. När du väljer en plats, notera kostnaden som du måste betala extra för VVS och elledningar.

2. Konstruera väggar, golv och tak för din bastu. 2 x 4 träbjälkar skulle vara bra material för rummets alla sidor. Se till att lämna utrymme under golvet och ovanför taket för kablage. Isolera din bastu med de konventionella 15″ breda isoleringsbaden i glasfiber. Isoleringsgraden på dina bastuväggar måste vara 13 för att bevara värmen medan taket bör ha en rating på 22 till 26. Du kan också täcka utsidan av din bastu med cederträ eftersom det ett lövträ som tål höga temperaturer.

3. När du skapar väggarna, se till att inkludera minst två ventiler. Man bör vara direkt ovanför värmaren för att minska risken för farliga ångor. Den andra kan installeras på andra sidan från den första för att säkerställa korrekt luftcirkulation inuti. Detta kommer att säkerställa att du har jämnt spridd värme och tillräckligt med syre inuti.

4. Du kan installera ett fönster vid sidan av dörren som fungerar som den största ventilen. Bastudörrar öppnas ut och måste passas in ordentligt i ramen för att förhindra värmeförlust. Bastudörrar finns hos de flesta bastuförsäljare.

5. En kamin är nödvändig för att generera värme. Du kan ha en kamin som genererar värme genom eldning av ved. Denna typ behöver vanligtvis 60 till 90 minuter av ett försprång innan du känner den önskade temperaturen. Att bränna ved är också tråkigt och kan bli farligt på grund av rök och ångor. Elektriska spisar tar bara halva tiden att generera tillräckligt med värme. De finns i olika storlekar och olika effekt beroende på typ och storlek. Att sjunga en gasspis är billigare än den elektriska och säkrare än vedeldning. Detta är lätt att underhålla men du måste kontrollera kolmonoxidproduktionen eftersom denna typ av luftmolekyler är farliga vid inandning i stora mängder.

6. Sätena för en bastu måste vara konstruerade med cederträplankor. Sätena är vanligtvis utformade som en bunkersäng staplad ovanpå varandra och längden måste räcka till för att någon ska kunna sträcka ut sig. Bastustorleken kommer att vara din mätare för den sittkapacitet du kan installera.

Att skapa en bastu för ditt eget hem är en investering som du säkert skulle uppskatta när du blir äldre.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar