Recension av flugfiskeredskap: Cortland Endurance flugrulle modell 599857

Om flugfiske är din passion, letar du utan tvekan alltid efter sätt att förbättra både din teknik och din tackling. Det finns ett stort utbud av flugfiskeredskap tillgängliga, särskilt på Internet, så det kan vara svårt att välja det som är bäst för just dina preferenser. Att läsa recensioner är ett bra sätt att hålla sig informerad. I den andan skulle jag vilja dela med mig av mina tankar om en fantastisk flugfiskerulle, Cortland Endurance flugrulle modell 599857.

Översikt

Cortland Endurance modell 599857 flugrulle har en smart design som har utbytbara standardkassetter och stora arborkassetter. Detta gör rullen ganska mångsidig för både öring- och laxfiske. Den kommer med fyra spolar, 2x 7/8 och 2x 9/10, vilket gör rullen till ett överlägset värde direkt ur lådan. Kassetterna är tillverkade av ett höghållfast polykarbonatmaterial. Jag forskade lite på polykarbonat och lärde mig att det är en typ av extra tuff plast som används där säkerhet och hållbarhet är viktigt, som i skottsäkra fönster. Detta material har ett överlägset förhållande mellan vikt och styrka och är nästan okrossbart. Polykarbonat är också mycket lättare i vikt än andra material i sin klass, såsom akryl, vilket gör det till ett idealiskt material att använda i fiskerullar, där vikt och styrka är så viktiga faktorer.

Funktioner hos Cortland 599857 flugrulle

Till rullens lätta vikt bidrar en ram och spole av gjuten aluminium som du säkerligen kommer att uppskatta under långa fiskepass. 599857-modellen har en supersmidig komposit-centerskiva och är lätt att byta för vänster- eller högerhänt apportering. Snabbkopplingsspolen har en exponerad kant. När jag behöver en snabbare apportering är det en enkel sak att poppa i den stora arbor-kassetten. För maximal backning och linkapacitet är standard arbor-kassetten perfekt. Naturligtvis finns extra spolar. Ramen har en gjuten och bearbetad design som är ganska stark, men ändå lätt, vilket gör den till en av mina favoritrullar för flugfiske. Slutligen kommer rullen med en fantastisk livstidsgaranti.

Mer om Cortland Endurance Reel

Jag föredrar en mittmonterad dragkraft och den här rullen gör ingen besviken med sitt supersläta korkkompositmotstånd. Draget justeras enkelt från ultralätt till full effekt tack vare den halksäkra polyuretanjusteringsvredet och handtaget, så det finns inga bekymmer att använda den i kallt, vått väder. Sportfiskaren kan applicera ytterligare drag genom den exponerade kanten. Hållarspaken gör det enkelt att ta bort och låsa spolen i ramen. Jag gillar särskilt att skivan är designad för att vara hörbar när linjen går ut och tyst på apporten. Denna rulle är 3 1/4 tum i diameter och väger 6,4 uns med standardkassetten installerad. När du har den stora arbor-kassetten påsatt väger den bara något mer, 6,7 uns.

För mina pengar är Cortland Endurance modell 599857 rulle ett överlägset och prisvärt flugfiskeredskap.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar