Copywriting Services – Hur man skriver imponerande SEO-pressmeddelanden

Nyhetsvärdigt innehåll som är fyllt med sökordsrikt innehåll är ovärderligt för din närvaro på nätet. Dessa kallas SEO-pressmeddelanden och om de är korrekt skrivna har de potential att öka trafiken till din webbplats från kunder som söker efter din produkt och ditt företag. Dessa pressmeddelanden kan också ge förbättrade rankningar överlag och öka chanserna för ytterligare press genom att listas på kvalitetsnyhetskällor som genomsöks av sökmotorernas nyhetsbotar. Pressmeddelanden som är fyllda med SEO-innehållsskrivning kan till och med förbättra bakåtlänkar och öka ditt företags varumärkesmedvetenhet.

Fördelar med SEO-pressmeddelanden:

 • Synlighet för sökmotorer
 • Topprankningar för sökordssidor i både Google News och Yahoo News
 • Eventuell bevakning från media
 • Miljontals rubrikvisningar på hela ordet breda webben som driver RSS-rubriker
 • Bakåtlänkar (länkar tillbaka till din webbplats) från pålitliga nyhetswebbplatser

De två viktigaste faktorerna för att skriva kvalitets SEO-pressmeddelanden är att skriva pressmeddelandet och att distribuera pressmeddelandet via SEO-webbplatser för artikelmarknadsföring.

När du använder copywriting-tjänster för att skapa ett SEO-pressmeddelande måste följande komponenter bevisas:

 • Social delning
 • Video
 • Ankare textlänk
 • Bilder
 • Utdragande citat

Innan du börjar skriva ett pressmeddelande måste du veta exakt vilka sökord du optimerar för. Ett sökord eller en sökordsfras är en term som dina besökare söker efter när de letar efter lösningar som din produkt eller tjänst löser.

Det finns fem grunder för ett effektivt SEO-pressmeddelande:

 1. Titel
 2. Sammanfattning
 3. Kropp
 4. Om företaget
 5. Tryck på Kontakt

Titel: Titeln på din PR måste innehålla ditt sökord eller sökordsfras och bör inte överstiga 100 tecken.

Sammanfattning: Sammanfattningen bör vara en sammanfattning av ditt pressmeddelande i endast en eller två meningar och med ett eller två sekundära nyckelord och bör inte överstiga 240 tecken.

Kropp: Skriv på cirka 300 ord om detaljerna i dina nyheter subjektivt och i tredje person. Kom ihåg att inkludera ett eller två citat och använd tre till fyra sökordsfraser.

Om företaget: Skriv om ditt företag i tredjepersonsformat med bara två eller tre meningar. Kom ihåg att inkludera en länk till din hemsida i sammanfattningen, gärna i ett ankartextformat.

Presskontakt: Detta bör vara någon associerad med ditt företag som kan tilldelas ditt företags mediekontakt. Du måste inkludera deras namn, adress, telefon, e-post och webbplats.

När du bestämmer dig för en rubrik för ditt pressmeddelande, kom ihåg att titeln ofta blir titeltaggen på PR-distributionssajter och titeltaggen är en avgörande del av det som hjälper en sidrankning för en sökterm. Tänk också på att titeln alltid kommer att stå med stora och fetstilta bokstäver på söksidan. Sökmotorer kommer att välja fragment av ditt pressmeddelande som innehåller de sökta sökorden för att använda som en sammanfattning i sökmotorresultat.

Att välja ämnet för dina SEO-pressmeddelanden borde vara den enklaste delen av att skriva det. Några exempel på nyhetsvärde ämnen är följande:

 • En ny produkt eller tjänst som ditt företag nu erbjuder
 • En intervju som genomfördes med ditt företag
 • En nyutgiven rapport, bok eller e-bok
 • Att utse en ny medarbetare
 • Ett nytt strategiskt partnerskap

Även om du försöker skriva bara ett pressmeddelande i månaden, tar det avsevärd tid och energi att konstruera, bör du överväga att lägga ut arbetet på entreprenad till en professionell copywriting-tjänsteleverantör.

Med tiden kommer du förmodligen att börja se ditt företag i ett annat ljus, eftersom du kommer att behöva designa nytt material, produkter eller tjänster att skriva om och detta kommer bara att förbättra ditt värde för din målgrupp. Bra PR är avgörande och om du helt enkelt inte har tid är det bättre att lägga ut copywriting-tjänster på entreprenad till någon som skriver PR för att leva.

Skriv aldrig ett pressmeddelande ur ett förstapersonsperspektiv, skriv hellre ur ett tredjepersonsperspektiv. Pressmeddelandet bör också skrivas ganska objektivt. En annan sak att komma ihåg är att försöka att inte använda ordet ”du” för många gånger i ditt pressmeddelande eftersom detta kan göra att ditt pressmeddelande avvisas för ”för mycket reklamspråk.”

Citat är säljkåren bakom ditt pressmeddelande! Det är här du ska placera ditt företags marknadsföring. Citatet kan vara så subjektivt och självreklam som du behöver det.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar