Cruising och strandcamping runt de makalösa pingstdagen

Skärgården består av 74 öar i olika storlekar längs Queensland, Australien, 900 km norr om Brisbane. Fem har fått resorter men de flesta är bebodda.

Whisunday Island är gruppens centrum. Den namngavs av kapten Cook av misstag. Han trodde att han upptäckte det på pingstdagen. Han hade fel.

Landformerna från ovan är en blandning av färger: turkos, aqua, indigo, flaskgrön, gul och vit… De skyddas från havet av barriärrevet, det är därför vattnet är relativt lugnt, perfekt för segling.

Mitt äventyr på Guldpipan började. Det var en underbar solskensmorgon. Det var tidigt men jag kunde redan känna de kraftfulla strålarna på min hud.

Ett par sjömän hjälper mig att komma in i brigantinen, medan kaptenen var hektisk och välkomnade var och en av oss.

Det var redan många människor ombord. Människor i olika åldrar och olika länder. Många var från USA och Kanada, andra från olika europeiska nationer; det fanns några tyskar.

Seniorer bar ljusa sommarhattar och de flesta av oss hade solskyddsmedel på huden.

Efter säkerhetsinstruktionerna visades vi fartyget och dess inredning. Vi blev alla tilldelade stugor eller kojer som vi delade med våra reskamrater. Planen var att resa runt på öarna i en vecka, äta måltider ombord eller stanna och äta lunch och middag på stränderna på vår resplan. På kvällen hade vi ibland ett alternativ… att sova på stranden eller på fartyget…

Jag var över månen… Du vet min djupaste kärlek till hav och hav…

Vi lämnade äntligen hamnen vid Early Beach och påbörjade vår resa.

Känslan av att segla i det där turkosa havsvattnet med alla dessa öar runt omkring oss är odefinierbar.

Vi erbjöds frukost och det gav oss chansen att bryta isen och träffa våra medresenärer.

Dagarna var vackra. Väl på stranden ordnade sjömännen måltiderna, ställde upp bord och stolar åt oss. Det var härligt att få utsökt färsk mat varje dag med ett par glas kylt vin och glatt chatta iväg med mina nya kompisar. Vi trivdes alla bra, vi var fantastiska sällskap.

Efter att ha hjälpt tog det aldrig för lång tid, jag hade, vi hade, tid för oss själva.

Vi utforskade stränderna, vi gick bushwalking där det var möjligt och främst njöt vi alla av den vita mjuka sanden och det kristallina vattnet.

Jag var otroligt mörk. Jag älskar att solbaka, även nu… Jag kommer alltid att… Solstrålarna på min hud förnyar mig, ger mig energi, kraft. Att simma och koppla av i det rena vattnet var uppfriskande och uppfriskande. Utsikten runt mig var fantastisk.

Jag hade en liten lila bikini som passade väldigt bra på min bronsfärgade hy. På den glittrande vita sanden stack jag verkligen ut.

Kvällsmåltiderna var utsökta, inte bara för den läckra näringen, utan främst för den fantastiska atmosfären. Vi satt alla tillsammans längs borden och pratade iväg, skrattade, hade bra samtal. Ljus, måne och stjärnor skapade det ljus vi behövde.

Någon spelade gitarr och vi sjöng alla med. Inställningen och atmosfären var perfekt.

Ibland sov vi på stranden. Vi hade sovsäckar. Äldre människor vilade helst i sina stugor. Sanden var varm. Den skoningslösa solen under dagen höll det så. Himlavalvet var imponerande.

Vilken känsla att vakna upp och beundra den hisnande gryningen…

Vissa kvällar släpptes ankaret mitt i havet och vi sov alla på fartyget, i våra kojer. Det var härligt att vaggas vid havet.

På natten gick jag upp på däck och låg bara där, med ryggen mot skogen, stirrade på stjärnorna och månen, lyssnade på det lugna havet och till brigantinens konstanta knarrande.

Några människor hoppade i havet för att bada… Ingen rädsla för hajar.

Under resan besökte vi andra holmar, förmodligen Molleöarna, Hamilton Island och Lindeman Island… men höjdpunkten på resan var utan tvekan vår vistelse på Whitehaven Beach. Jag ska berätta om det någon annan gång…

Jag träffade några vackra människor under min vistelse på Guldpipan och jag har nöjet att fortfarande vara vän med dem.

Att resa handlar inte bara om sightseeing, det handlar om att träffa människor.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar