Konstgallerier i Nassau

I Nassau sticker faktiskt Bahamas National Art Gallery ut från de så många konstgallerier som finns i staden. Det ligger i Villa Doyle på West Hill Street. Denna historiska byggnad går tillbaka till 1860-talet och har bevarats omsorgsfullt sedan dess. Det var överdomarens hus innan det omvandlades till ett konstgalleri.

Bahamas nyligen renoverade National Art Gallery inkluderar otaliga målningar och är också hem för ett sortiment av keramik, fotografier och textilier, det mesta av det härrör från senare delen av 1900-talet och framåt.

Bahamas nationella konstgalleri

National Art Gallery of the Bahamas ligger på Villa Doyle, West Hill Street, Nassau, Bahamas. Du kan kontakta dem med telefonnummer +1 242 328 5800. Beläget i Nassau, inte långt från Paradise Island, ligger Bahamas National Art Gallery.

Det här udda museet ligger i en fristående byggnad och visar bahamisk konst som inkluderar verk av den prisbelönta samtida konstnären Antonius Roberts. Den innehåller också landskapsmålningar som skapades av den framstående amerikanske konstnären Winslow Homer (1836 till 1910). Trots att det finns en del av konsten utställd som kanske inte passar allas smak, är det en intressant ögonöppnare som ger alla något att intressera sig för. Det motsvarar perioder från förkolonial tid till nutid.

Galleriet kommer att vara öppet från tisdag till lördag och tiderna är 10:00 till 16:00

Doongalik Studios

Doongalik Studios ligger i Marina Village i Atlantis, Paradise Island, Bahamas, BS. Deras kontaktnummer är +1 242 363 1313. Detta är ett mycket känt galleri i Marina Village. Det är ett shop-cum-galleri och det enda i sitt slag i denna del av Paradise Island. Ägaren, Jackson Burnside, var arkitekten för Marina Village-komplexet.

Den här gruppen visar upp bahamansk kultur till en tee. Doongalik Studios innehåller massor av samtida konstverk som innehåller oljemålningar av John Cox och Jessica Colebrooke. De hålls till försäljning tillsammans med olika rimliga moderna skulpturer.

Detta galleri är öppet alla dagar från 10:00 till 22:00 och det är gratis för alla.

Det finns billiga flyg tillgänglig när biljetter bokas tidigt för att besöka Nassau.

Nassau Community College

Nassau Community College Art Department ger studenterna chansen att gå runt i den kreativa processen genom ett brett utbud av kurser i estetik och teknik med våra toppmoderna studior och labb. Måleri-, tecknings-, keramik- och skulpturstudiorna tillsammans med modern fotografi och datorlabb är oöverträffade i storstadsområdet.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar