Espiritu Santo Real Estate – En ö med potential

I södra Stilla havet är Vanuatu en nation med outnyttjad potential. Skärgården består av 83 öar och utvecklas mycket i takt med att investerare inser de möjligheter som finns. En rik kultur och historia i nationen går tillbaka tusentals år, vilket ger Vanuatu karaktär och intriger som lockar turister från hela världen. För dem som letar utomlands efter investeringsmöjligheter, och de som alltid har drömt om att äga en egendom på en ö, presenterar Vanuatu några fantastiska alternativ.

Den största ön i landet, Espiritu Santo, är hem för Luganville, Vanuatus mest trafikerade exporthamn och den näst största staden i landet. Den största staden, Port Villa, ligger söder på ön Efate. De senaste tio åren har sett en uppåtgående trend i fastighetspriset och utvecklingen av Efate och Espiritu Santo fastigheter som är spännande investerare internationellt.

Santo har varit en samlingspunkt för verksamheten sedan Stillahavskriget. När amerikanska trupper var stationerade på ön i stort antal började utvecklingen av Luganville. Stora gator byggdes så att lastbilar kunde köra fyra i linje och många kommersiella företag dök upp längs huvudvägarna.

Utvecklingen fortsatte efter kriget och folk började besöka öarna för semester mer än något annat. Dykning är ett stort drag till öarna, och Espiritu Santo är inget undantag. SS President Coolidge var ett ombyggt lyxkryssningsfartyg, 200 meter långt, som användes för att transportera trupper under andra världskriget. Dess vrak ser dykare besöka från hela världen och är nu ett skyddat marinreservat. Eftersom de är en av de största städerna och hem till massor av resorter och lyxigt boende, väljer många turister Santo när de letar efter någonstans att bo under sin resa. Stränder, golfbanor och byturer är andra populära attraktioner på ön.

För dem som vill fly stadslivets gränser och stress och västvärldens byråkrati erbjuder Vanuatu investeringsmöjligheter med god avkastning och en spännande livsstilsförändring.

Lokalbefolkningen på ön fortsätter att odla och fiska i handeln och hjälper till att stödja den växande turistnäringen som visar så mycket potential.

Bort från städerna lever många fortfarande mycket på det ”anpassade” sättet som sina förfäder – och för många besökare är det detta som gör en Santo till en unik destination.

Även om Luganville inte har utvecklats så mycket som dess motsvarighet Port Villa har när det gäller västernisering, är utvecklings- och investeringspotentialen samt möjligheten till billiga bostadsköp fortfarande stark. Santos orörda natur är dess attraktion.

Dess närhet till Australien (två timmars direktflyg från Brisbane), Nya Zeeland och andra Stillahavsländer ger investerare goda skäl att köpa och utveckla mark. Med block av strandnära fastigheter tillgängliga för samma pris som ett blygsamt hem i andra länder, är det verkligen ett attraktivt alternativ! Waterfront block av Espiritu Santo fastigheter är tillgängliga för så lite som $60 000 USD och öar är till salu så lite som fyrahundratusen dollar. Så varför tveka? Nu är det dags att göra ett utmärkt stycke av öns fastighet.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar