Fördelar med Tunnel Hulls Vs. Mono skrovbåtar

Som många andra som är nya inom båtlivet kan du bli överväldigad av alla typer av skrovval. I båtvärlden finns det två huvudtyper av båtskrov och de faller in i kategorierna monoskrov och flerskrov som också kallas tunnelskrov. Den här artikeln kommer att täcka tre goda skäl att överväga en tunnel eller flerskrovsbåtar.

Flerskrovsbåtar är inte nya och har använts i tusentals år i mänsklig utforskning över hela världen. Forntida civilisationer använde dem för att navigera världen över, men nyligen har vi alla glömt varför detta kan ha varit. Det finns tre huvudsakliga anledningar till att dessa typer av båtar är ett bra alternativ:

  1. Stabilitet

  2. Säkerhet

  3. Effektivitet

Flerskrovsbåtar är mer stabila än monoskrov. Enskrovsbåtar har en tendens att rulla under drift och även när de sitter stilla. Detta kan för vissa göra dem sjösjuka. Dessa typer av båtar är mer stabila eftersom de vanligtvis är bredare och varje gång det finns mer än ett skrov ökar stabiliteten alltid.

Många tänker inte på båtsäkerheten förrän det är för sent. Tunnelbåtar är svårare att sänka eftersom det krävs mer än ett skrov för att inte fylla dem med vatten. Även US Coast Guard kräver inte flytanordningar på vissa av dessa båtar på grund av deras bevisade säkerhetsrekord. Några av de mest havsvärda båtarna har mer än ett skrov och i en värld av blått vatten innebär korsning av fler skrov en säkrare och stabilare resa.

När det kommer till toppfart eller bränsleförbrukning är flerskrovsbåtar mycket effektivare än monoskrov. Monoskrov kan inte konkurrera med flerskrovsbåtar på grund av deras fördelar. Det finns helt enkelt en annan klass av båtar och överlägsen effektivitet. Om du tittar på alla de snabbaste båtarna i världen är de alla flerskrovsbåtar. Detsamma gäller för segelfartyg när det gäller tillryggalagd sträcka under samma förhållanden.

I slutändan kan en båt med flera skrov eller tunnelskrov vara ett bra alternativ om du letar efter en båt som klarar lite tuffare väder och hav. De erbjuder en bred stabil plattform som är perfekt för fiske och hantering av grov sjö. När det kommer till säkerhet är de din bästa insats för att överleva i en värsta situation. Slutligen är de snabbare än monoskrov och det leder för många båtägare till mer tid på vattnet på grund av lägre bränslekostnader.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar