Siciliens turistattraktion för en yachtcharterresa

Yachtcharter Sicilien, utpekad som den största ön i Medelhavet, är utan tvekan en upplevelse som alla sjömän som vill vara värda sitt salt måste leva på. En gammal och vacker plats med många påminnande saker från förr, Sicilien lyckas fånga fantasin hos den som reser hit.

Siciliens seglingspotential ges först och främst av dess stora storlek och läge, vilket bäst beskrivs som den mark som sitter på toppen av stövelformen som ockuperas av Italien. Man kan säga att Sicilien är Italiens fotboll, en väldigt gammal och vacker fotboll.

Ökänd över hela världen för en av sina mindre önskade exporter, maffian, Sicilien får ett dåligt rykte som vi tycker är lite orättvist, men de som är nyfikna nog att besöka kommer att inse att det bara är en missuppfattning och de flesta kommer att bli kära i det på första synen.

Ön Sicilien föddes ur vulkanisk aktivitet, ett faktum som skulle förklara de många vulkaner som finns på ön idag, av vilka många fortfarande är aktiva och även kända för stora utbrott, som vulkanen Etna.

Ur seglingssynpunkt erbjuder Sicilien ett brett utbud av upplevelser tack vare sina många typer av stränder. Till exempel erbjuder de norra och västra stränderna sjömannen några spektakulära vyer på grund av sina höga klippor, medan de östra stränderna som är mer lågt belägna och täckta med stränder erbjuder panoramautsikt över natursköna vikar. Dessa är mer lämpade för förtöjning, vilket är anledningen till att de flesta marinorna och yachtinfrastrukturen är centrerad på denna del av Sicilien.

På land kommer du att bli förförd av den lokala växtligheten som har många typiska medelhavsarter som olivträd, vinrankor samt typiska sicilianska arter som dvärgpalmer, oleander, eukalyptusträd, tallar, agaver, hibiskus och mandlar. Hela området runt vulkanen Etna utgör en stor nationalpark som är mycket eftertraktad av turister och inte bara yachtchartergrupper, särskilt eftersom den har några unika attraktioner som flamingos.

Historiskt sett har ön varit bebodd sedan förhistorisk tid, men den började inte blomstra förrän den bosattes av grekerna under antiken som också var ansvariga för att skapa de stora handelshamnarna som Syrakusa samt introducera oliver och viner till ön som fortfarande odlas mycket idag. Efter grekerna föll Sicilien i händerna på romarna, bysantinerna, araberna och många andra, och kom tillbaka till Italien i slutet av 1800-talet.

Idag är de stora hamnarna på ön som Catania, Marsala, Portorosa, Palermo och Milazzo också stora turistcentra och hotspots för yachtcharter förutom att de är ekonomiska och kulturella centra. Lokalbefolkningen ökar i antal under turistsäsongen som vanligtvis förlängs från maj till oktober då nästan varje dag är soligt, med lätta vindar som blåser främst från nordväst med max 15-20 knop och härliga lufttemperaturer.

Förutom den vackra geografiska miljön, de gynnsamma väderförhållandena, är Sicilien en välrenommerad destination för yachtcharter på grund av seglingsförhållandena med låg risk. Den erbjuder ett skyddat läge från stora vindströmmar, det har praktiskt taget inga tidvatten och vattnet i dess närhet är mycket väldokumenterat.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar