Hembehandling för värmenässelfeber som fungerar

Kolinerg urtikaria, allmänt känd som värmenässelutslag, är faktiskt en överkänslig reaktion på värme. Jämfört med kvinnor är värmeutslag vanligare hos män. Orsaken till nässelutslag är förändringar i temperatur. Med förändringen i rums- eller vädertemperaturen förändras också kroppstemperaturen och dessa förändringar leder mestadels till kolinerga urtikariaanfall. Personer som lider av nässelutslag bör undvika bastubad, kryddig mat och tunga fysiska övningar. Nässelutslag eller Urticaria är en typ av hudallergi eller kroppsutslag, det är inte särskilt skadligt. Symtom på värmekupor är följande:

• Cirkulära plåster på kroppen

• Upphöjda skav på huden

• Röda och kliande cirkulära fläckar som förekommer i omgångar

• Alla storlekar av lappar, allt från millimeter till centimeter

• Uppstår vanligtvis på hals, ben, armar och bål.

• Angioödem – svullnad av ansikte, läppar och tunga

• Plötsligt debut

Cirka 16 % av människor lider av värmeutslag i sina liv. Det finns huvudsakligen två typer av urtikaria. Den ena är akut urtikaria, i det här fallet varar utslagen i mindre än sex veckor och den andra typen är kronisk urtikaria. I det här fallet varar utslagen i mer än sex veckor, det är mycket svårt att hitta orsaken till kronisk urtikaria jämfört med akut urtikaria.

Följande är några tips för att kontrollera urtikaria:

Undvik sol och varmbad -Först och främst bör man undvika att gå ut i solen för att hålla sig borta från värmekupan. Om du är medveten om att förändringar i väder eller kroppstemperatur kan påverka din kropp och resultera i Urticaria, bör du undvika aktiviteter som varmbad, bastu etc.

Undvik tung fysisk träning – När du gör fysiska övningar förändras din kroppstemperatur och du börjar svettas vilket resulterar i klåda, värmeutslag. Man får inte dra slutsatsen att de som är mycket värmekänsliga inte ska träna alls. Individer som är benägna att få urtikaria bör träna lätt jämfört med tunga. Yoga och meditation hjälper till att hålla sin kropp och själ sval och lugn. Så individer som lider av värmeutslag bör träna yoga regelbundet för att undvika urtikariaattacker.

Undvikande av kända allergener – Vid urtikaria bör människor undvika de livsmedel som orsakar dem allergier. Livsmedel som skaldjur, morötter, tomater, soja, choklad, bär etc. är mest ansvariga för urtikaria.

Användning av antihistaminer – Vid urtikaria bör man använda antihistaminer som Benadryl, Tagamet, Seldane och Atarax för att kontrollera att problemet inte eskalerar. Dessa är de primära läkemedlen mot värmeutslag, men om inget av dessa läkemedel ger lindring och patientens tillstånd försämras, är kortikosteroider eller epinefrininjektioner till stor hjälp.

Undvik varm, kryddig mat – De som ofta upplever värmenässelfeber bör undvika varm och kryddig mat. De bör ändra sin kost för att lägga till mer kalla eller färska matvaror som yoghurt, avokado, granatäpplen, meloner, vindruvor, ananas och plommon etc. Alkohol, starkt kryddig mat kan vara mycket dödlig för personer som lider av kronisk urtikaria. Att minska intaget av morötter, rödbetor, paprika, tomater, lök, vitlök och svartpeppar i kosten kan undvika urtikariaattacker.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar