Kanalerna i Storbritanniens bästa pubar

Pubarna i Storbritannien är de bästa i världen. Det tror vi att de är.

För några år sedan köpte vår son ”Den goda pubguiden” till oss och vi har sedan dess tillbringat många glada timmar med att läsa den, hitta gamla, gömda värdshus, markera dem när vi besöker dem. På kanalerna finns några av de bästa pubarna i landet.

Det finns gamla båtägares pubar med anor från bruksbåtarnas storhetstid, pubar med härliga ölträdgårdar, pubar över forsande flodvatten, pubar med panoramautsikt över kanalen. Och pubar där man kan förtöja precis vid ytterdörren. förtöja precis utanför ytterdörren.

Så lätt att vackla tillbaka efter ett par pints. Så vilka pubar är bäst? Alla har en favoritpub. Här är några av våra, se om du håller med.

Shroppie Fly, Audlem.

Det har förändrats lite sedan vårt första besök. Tavlor om musiker har bytt ut kanaltrycken på väggen. Men det är fortfarande vänligt, ett fantastiskt läge och fantastisk atmosfär. Kanalbåtsbowbaren är fortfarande inslaget, men det finns mycket att gilla med denna pub. Gott om utrymme på framsidan för att se båtarna gå förbi, och det finns ofta levande musik att njuta av.

Bron, Audlem

När du är i Audlem, vandra upp till bron som ligger precis upp från Shroppie, vid Bridge 12. Nya ägare här har lagt till ett bakre däck med utsikt över kanalen och gett hela stället en ansiktslyftning. Mycket vänligare än förra gången vi var förbi 2004.

New Inn, Norton Junction, Grand Union.

Den enda puben jag hittat, som säljer ”take away beer in a carton”! En extremt vänlig hyresvärd, med stort sinne för humor och utsikter över Buckby Flight. Goda måltider, bra öl och jättekul att se båtarna arbeta genom slussarna.

Kornkvarnen, Llangollen

OK, det är inte strikt en kanalpub, det är en rask promenad till llangollen, men det är fortfarande ett av våra favoritvattenhål. Ett däck ligger precis över den dånande floden Dee, och medan du kör ner en pint Flintshire kan du se ångtågen komma och gå från den motsatta järnvägsstationen.

Den dammiga mjölnaren, Wrenbury

Denna gamla restaurerade kvarn ligger precis vid dragbanan i den vackra lilla byn Wrenbury. Smakfullt ny, utan att vara skarp. Utanför sittplatser så att du kan se förbipasserande båtfolk leka med den elektriska hissbryggan. The Cotton Arms, bara på vägen, är också en fantastisk liten pub. Gammal traditionell pub med fantastiska måltider.

Old Plough, Braunston

En vandring nerför huvudgatan i Braunston tar dig till den gamla, vackra ”gamla plogen”. Med sin öppna eld, mörka timmerbar och lågt i tak har det en fantastisk atmosfär. Det finns en trevlig ölträdgård på baksidan också.

Oddfellows Arms, Nantwich.

Den första puben du hittar när du går från kanalen till den gamla saltstaden Nantwich. En mycket ren, välskött pub med lågt i tak, bänk och stolar för sittplatser, 6x öl och ekonomiska måltider. Det finns en bakre ölträdgård för soliga dagar också. Hyresvärden gör en golvshow på lördag kväll! Jättekul verkligen!

Foxton Locks Inn

Vacker stor pub längst ner på Foxton Flight. Ät i eller koppla av på den stora uteplatsen och se båtarna ta sig an flyget. Detta är en hundvänlig pub. En stor attraktiv timmerbar som serverar en mycket acceptabel Old Speckled Hen.

Jack Myttons, Llangollen Canal.

Jovial hyresvärd, god mat, bra båtplatser precis utanför, informell atmosfär, vi hittade allt här. Det är i en stor stenbyggnad som en gång var en grisstall! Mysig bar, stor matplats, ger en idealisk paus på några timmar.

Amiral Rodney, Brewood, Shropshire Union

En promenad genom denna vackra stad belönar dig med den klassiska engelska puben Admiral Rodney. En mycket glad hjälpsam personal, avslappnad atmosfär och massor av bilder på HMS Rodney. En härlig lång timmerbar, massor av sittplatser, Abbots Ale och ett uteområde gör detta till en av de bästa pubarna vi har varit på. Högt rekommenderad!

Narrowboat, Llangollen

Strax förbi Frankton Junction och bro 5 ligger Narrowboat. Inte en gammal engelsk pub, men hyresvärden gör upp för det. En galen hockeyspelare och cricketfan, han kommer få dig att känna dig välkommen oavsett tid och väder. Liten bar, mysiga bås och gott om bordsplatser. Uteområde på dragbanan också. Förtöjningar kan vara knepiga här, eftersom Maestermyn och en rad privata förtöjningsplatser ligger precis bredvid. Vi gick 40 minuter från Monty förra gången bara för att besöka och en pint Bombardiers, och det var värt det!

Röda Lejonet

Med en utsökt trädgård med utsikt över Coventry-kanalen, ligger Red Lion i den förtjusande byn Hopwas. En fin byggnad i rött tegel, med trevliga, avkopplande barer, god mat trevligt inredd. Vi tillbringade några timmar i det behagliga solskenet här och provsmakade den lokala bryggan, såg båtfolket putsa mässing och vårstäda.

Cross Keys, Penkridge

Rätt på personalen och Worsc. Kanal, där det finns särskilt trevliga båtplatser. Med en trevlig öppen eld hade denna gamla båtfararspub ingen pipmusik, bara en trevlig oförstörd engelsk pub. Och basen är ganska bra också.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar