Njuter av firandet av St Lucia

Karibien är en spännande plats att besöka i den bästa tiden, och det är fullt förståeligt varför det lockar så många turister varje år. När allt kommer omkring, vad är det inte att gilla med sandstränder som sträcker sig kilometervis, kristallklart, smaragdblått vatten, pittoresk natur och vänlig lokalbefolkning? Det milda, tropiska vädret som dessa öar njuter av året runt sätter den sista touchen till ett attraktivt allroundpaket som leder besökarna till öarna i massor.

De som har turen att besöka vissa, specifika tider på året kommer dock att hitta ytterligare en anledning att njuta av sin vistelse: de mångfaldiga evenemangen som med jämna mellanrum fyller var och en av öarna i skärgården med färg, personlighet och ett autentiskt karibiskt område atmosfär.

Gäster som besöker St Lucia och bor på resorter som den berömda Cap Maison är i behov av en njutning. St Lucian-lokalbefolkningen arrangerar ett antal pittoreska, traditionella festivaler och firanden under hela året, vilka utan tvekan kommer att glädja turister som har turen att bevittna dem.

Juni/juli – Karneval

Det första av dessa firande är karnevalen, kanske den mest traditionella av alla St Lucian-festligheter. St Lucian-karnevalen präglas av maskeradparader, skönhetstävlingar och uppträdanden av calypso-, soca- och stålband (för den där unika karibiska twisten), och lyser upp månaderna juni och juli. Evenemangen kommer säkert att glädja gäster som bor på orter som Cap Maison under den högsäsongen.

Karnevalens höjdpunkt brukar äga rum i juli, men förberedelserna börjar långt innan. Tävlande i skönhetstävlingen och maskeraderna får teman för sina kostymer och formar sig omedelbart till läger för att arbeta med dem. Samtidigt börjar band en cykel av uppvärmningsspelningar för att säkerställa att deras färdigheter är väl finslipade på den stora dagen. Trots allt kan bara en artist krönas till soca- och calypsomonark!

Gäster som vill delta i karnevalsfirandet i sin helhet rekommenderas att anlända till St Lucia minst en vecka före höjdpunkten av evenemanget, så att de också kan delta i alla kringliggande konserter och parader.

Blomsterfestivalerna – augusti/oktober

Augusti och oktober markerar datumen för två andra av St Lucias viktigaste årliga evenemang: blomsterfestivalerna. För just dessa festligheter får öns gator ett extra lager av färg genom insatser från två konkurrerande blomstersällskap, som var och en anordnar sin egen separata festival för kreolsk poesi och kultur.

Augustifestivalen, känd som festivalen St. Rose de Lima, anordnas av La Rose Flower Society, medan oktoberfesten för St. Mary Margaret Alacocque är ansvaret för blomsterföreningen Les Marguerite. Båda tillåter turister som bor på Cap Maison, eller någon annan av öns största orter, att bekanta sig med det kreolska språket och kulturen, genom sång, poesi, parader och traditionella religiösa gudstjänster.

Jazzfestivalen – maj

Jazzfestivalen, som äger rum i maj, är den sista av de viktigaste årliga evenemangen som sannolikt kommer att locka gäster som bor på resorter som Cap Maison. Även om den är ganska okomplicerad och ”västerniserad” än de andra två beskrivna evenemangen, ger denna festival fortfarande gästerna möjlighet att se några av huvudnamnen i både de karibiska och internationella jazzscenerna. Besökare kommer också att ha möjlighet att prova fantastisk lokal mat och njuta av det ljumma vädret, till ett soundtrack av jazz, blues och loungepop.

Det är alltså uppenbart att turister som besöker ön från maj till oktober kommer att behandlas med en extra attraktionsfaktor, i form av något av dessa mycket populära evenemang.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar