Res till Sverige

Sverige ligger i norra Europa och utgör den östra delen av den skandinaviska halvön. Endast två länder gränsar till Sverige – Norge ligger väster om sina gränser mot Finland i nordost.

Sverige är en utmärkt plats för en weekendresa och har många platser att besöka – här är några av de bästa.

Göteborg: är en stad på Sveriges västkust, i landskapet Västergötland och är den näst största staden efter Stockholm. Det finns många fantastiska platser att besöka i denna fantastiska stad, med de mest populära i södra delen av staden som kallas skärgården. Dessa är en grupp öar inom stadens gränser som och du kan resa till dem med båt.

Göteborg har också Skandinaviens största nöjespark, Liseberg, beläget i den centrala delen av staden. Inte långt från Liseberget ligger Science Discovery Center som kallas Universeum.

När man reser runt i Göteborg är spårvagnen mycket effektiv och är den största spårvägen i norra Europa. Andra transportmedel genom staden inkluderar en bra busstrafik och färjan.

Göteborg har många konstmuseer och har även ett nytt operahus. Dess botaniska trädgård anses vara en av de bästa i Europa.

Stockholm: är Sveriges huvudstad och är också den största staden. Stockholm ligger på Sveriges östkust och är hem för den svenska regeringen och den svenska kungafamiljen.

Den centrala delen av staden består av fjorton öar och har en egen nationalpark.

Även om det finns många saker att göra i denna fantastiska stad, kan du inte fly från de många museerna. Det finns 70 museer i Stockholm, som lockar över 9 miljoner besökare varje år.

Ett besök på Stockholms Kungliga Slott, Sveriges kung, är en njutbar upplevelse. Med i slottets väggar finns flera museer och vid vissa tider på dygnet kan du se det kungliga gardets byte.

Drottningholms slott, hem till kungafamiljen, är en annan mycket populär attraktion i Stockholm. Runt palatset finns fantastiska trädgårdar.

Lappland: är en mycket speciell plats och mycket populär under vintermånaderna. Lappland ligger i norra Sverige och täcker ungefär en fjärdedel av Sveriges yta.

Lappland är en idealisk plats för en familjesemester eller naturälskare. I Lappland finns flera nationalparker och naturreservat. Dess höga berg är fulla av vilda djur och idealiska för hundspann och andra snöaktiviteter. Älg och ren är några av de mer populära arterna av vilda djur som finns i Lappland.

Somrarna är mycket korta och vintern i Lappland kan nå -40°C. Mest känd som jultomtens hem, är detta en speciell plats för familjer att besöka.

Malmö: är en stad belägen i södra delen av landet och passar bra för den unga resenären. Den har ett stort utbud av pubar och klubbar, vilket gör det till en populär plats för svensexor och fester.

Malmö är den tredje största staden i Sverige och anses ofta vara den populäraste staden i landet. Det finns många platser att besöka i Malmö inklusive många imponerande byggnader, trädgårdar och parker.

Sverige är fullt av fantastiska platser att se. Ovanstående är bara en liten inblick i vad som väntar dig.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar